פאי רועים אמיתי (וצילומים ממסע מופלא בפארק ילוסטון ובשמורת טיטון)

ב

img_6599-jpg-web

ללא הרבה ציפיות התישבנו במסעדה היחידה של מלון  העץ בפארק ילוסטון האגדי (מדינת ואיומינג, ארה"ב) והתחלנו להזמין מנות. כיוון שיוסי אמר ש"לא מזמינים חומוס במסעדה רומנית", הזמנתי מה שנראה טבעי למקום – פאי רועים. המנה היתה פשוטה ונפלאה, ולהלן נסיון לשמר את טעמה, עם התאמה לתבלינים מקומיים. השעועית השחורה לא היתה במקור, שם היו במקומה גרגרי תירס.

מה צריך (לארבע מנות בינוניות):
600 גרם בשר טרי טחון
1 ק"ג תפוחי אדמה דזירה (קליפה אדומה)
2 בצלים
4 שיני שום
1 כוס יין אדום
1-2 כוס מים (לפי הצורך)
1 כף קורנפלור
1 צ'ילי אדום (או פחות, לפי הטעם)
1-2 כפיות רוטב הויסין (מתוק. נמצא בסופרים במחלקה האסיאתית).
3 כפות רסק עגבניות
2-3 יחידות פטריות מיובשות
כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית ג'ינג'ר מגורר
כוס אפונה ירוקה קפואה
חצי כוס גרגרי תירס קפואים
כוס שעועית שחורה מבושלת (לא חובה)
מלח, פלפל
שמן זית

img_6565-jpg-web

מה עושים:
בקיצור – מכינים פירה עם בצל מטוגן. מטגנים את הבשר עם השאר. מניחים בכלי הגשה את הבשר ומעליו את הפירה ומגישים.
בפירוט –
מקלפים את תפוחי האדמה, מכניסים לסיר עם מים קרים וכפית מלח, מבשלים לריכוך ומסננים מהמים; קוצצים דק בצל אחד, מטגנים על שמן זית (להבה בינונית-נמוכה, שלא יישרף). מעבירים לסיר עם תפוחי האדמה (ללא המים) ומועכים לפירה.
משרים את הפטריות המיובשות במים רותחים לכמה דקות, לריכוך, וקוצצים. שומרים את המים.
קוצצים את הבצל השני לגודל בינוני, מכניסים למחבת עמוקה עם שמן זית וצורבים. עשהבצל מתחיל להשחים מוסיפים את הבשר, צורבים ומפוררים עד שכולו מאבד את הצבע האדום. כותשים את השום, קוצצים את הצ'ילי ומוסיפים, מצרפים את הג'ינג'ר המגורר, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
מערבבים את רסק העגבניות עם ההויסין, אבקת המרק וכוס מים, יוצקים על התבשיל ומערבבים.
מוסיפים יין ומערבבים כשתי דקות לנידוף האלכוהול. מוסיפים את האפונה הקפואה והשעועית המבושלת ומערבבים כחמש דקות.
מערבבים קורנפלור עם חצי כוס מים קרים ויוצקים על התבשיל, לעבות מעט את הרוטב. הבשר צריך להיות עם רוטב שיבעבע במחבת בין מרכיבי התבשיל, אך לא יכסה אותם. אם התבשיל יבש, לפי הצורך מוסיפים עוד מים. טועמים ומתקנים תיבול.
אפשרויות הגשה –
מניחים את הבשר ומעליו את הפירה. אפשר בכלי מרכזי לשולחן, או בקערות אישיות. את הפירה ניתן לזלף, או להניח מעל הבשר ולעטר בפסי מזלג.

img_6578-jpg-web

את המסע לילוסטון ולטיטון במרכז-מערב ארה"ב ארגנו אחותי מירי וגיסי יוסי. שניהם צלמי טבע ותיקים, כך שניתן היה לנחש שהשבוע יכלול מיגוון אטרקציות. אלא, שאפילו הם התקשו להאמין לשלל הרב שנפל בחלקם.

אז מה היה לנו ?

ביזון בפארק ילוסטון
ביזון בפארק ילוסטון, בו נמצאים עדרים בני עשרות ביזונים, שירדו מההרים לעמק לקראת החורף.
גייזרים, בורות באדמה מהם יוצא קיטור מים חמים ובריכות ענק, ילוסטון.
גייזרים, בורות באדמה מהם יוצא קיטור מים חמים ובריכות ענק, ילוסטון.
בריכה שנצבעת ממינרלים שעולים ממעבה האדמה. ילוסטון ממוקם 5 ק''מ בלבד מעל למגמה של כדור הארץ, לדברי חוקרי המקום, שטוענים כי התפרצות וולקנית נוספת שם היא רק שאלה של זמן (שזה יכול להיות גם עוד 250 שנה).
בריכה שנצבעת ממינרלים שעולים ממעבה האדמה. ילוסטון ממוקם 5 ק"מ בלבד מעל למגמה של כדור הארץ, לדברי חוקרי המקום, שטוענים כי התפרצות וולקנית נוספת שם היא רק שאלה של זמן (שזה יכול להיות גם עוד 250 שנה). צילום: מירי טנא.
דובה ושני גורים ירדו לשתות בנחל ולשחק. ילוסטון.
דובה ושני גורים ירדו לשתות בנחל ולשחק. ילוסטון.
אייל קורא (מוס) חוזר מהנחל להרים. טיטון.
אייל קורא (מוס) חוזר מהנחל להרים. טיטון.
ינשוף אפור. טיטון.
ינשוף אפור. טיטון.
ציפור כחולה. טיטון.
ציפור כחולה. טיטון.
סתיו ושלכת. טיטון.
סתיו ושלכת. טיטון.
רכס הטיטון עם השלג הראשון של חורף 2016-17.
שמורת טיטון עם השלג הראשון של חורף 2016-17.
ורכס הטיטון שלושה ימים בלבד לאחר מכן.
ורכס הטיטון שלושה ימים בלבד לאחר מכן.

 

2 תגובות הוסף תגובה

  1. לי הגיב:

    וואו!! צילומים נהדרים, איזה כיף לקרא ולראות.

    1. Ora Coren הגיב:

      רוב תודות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s