רוטב ברוקולי (או בטטה, או אספרגוס) לפסטה – קל ונהדר

ב

img_9008-jpg-web

מי לא מחפש לפעמים מתכון מהיר לרוטב נהדר? זו הצעה לרוטב בסיסי, שאפשר לגוון עם ירקות מסוגים שונים:  ברוקולי, כרובית, בטטה, אפונה, אספרגוס וכו'. העיקרון: מרככים את הירק הנבחר בבישול, אידוי או קליה בתנור, ומרסקים אותו בבלנדר עם שמנת 10% ומי הבישול שלו.
הגעתי אליו במקרה. רציתי להכין פסטה עם ברוקולי, ולאחר בישול קצר הברוקולי לא נראה מעורר תיאבון במיוחד. כדי להציל את המנה ריסקתי אותו לתוך שמנת 10%, תיבלתי – והתקבל רוטב מדהים! הכנתי אותו מברוקולי טרי, אבל גם ירק קפוא יתאים למתכון.
אם לא מבשלים את הירק (מי שרוצה בטטה בתנור, למשל): במקום מי הבישול מוסיפים מים רותחים עם מעט אבקת מרק בטעם עוף, או ציר ירקות מוכן.

מה צריך?
מגש ברוקולי טרי
250 מיליליטר (קופסה קטנה) שמנת לבישול 10%
2-3 כוסות ממי הבישול של הברוקולי
20 גרם פרמזן מגוררת
מלח, פלפל
חופן צנוברים
500 גרם (אריזה) פסטה קונכיות

מה עושים?
בקיצור – מבשלים את הברוקולי לריכוך, מרסקים בבלנדר עם שמנתת תבלינים ומי בישול.
בהרחבה – מבשלים את הברוקולי בחלקים גדולים במים מומלחים עד לריכוך מלא. שומרים את המים, שיש בהם הרבה טעם, לבישול הפסטה. קוצצים גס ומעבירים לבלנדר. מוסיפים מלח, פלפל, שמנת, פרמזן ושתי כוסות מים ומתחילים ליצור תערובת אחידה. מוסיפים עוד מים לפי מידת הסמיכות שרוצים. מחממים את הכמות הרצויה בסיר שיקלוט גם את הפסטה לקראת הגשה.
כיוון שהפסטה סופחת את נוזלי הרוטב, מומלץ להגיש לשולחן רוטב נוסף, חם, בכלי נפרד, שכל אחד יוכל להוסיף לפי טעמו..
להגשה – מבשלים פסטה בצורת קונכיות (מחזיקה בתוכה את הרוטב) במים של הברוקולי, לפי הוראות יצרן, מעבירים לרוטב שממתין מחומם בסיר החם ומערבבים. קולים צנוברים על מחבת ללא שמן כמה שניות ונשמרים שלא יישרפו. ממליחים, מערבבים ופזרים בנדיבות בקערת ההגשה מעל הפסטה.

img_9030-jpg-web

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s