קלצונה תרד ובולגרית

ב

img_9136-jpg-web

מאפה איטלקי, כיסון בצק ממולא בשלל גבינות ותרד, או במלית לפי הטעם האישי. התשובה האיטלקית לסמבוסק הישראלי. מתכון של השף האורח בבלוג, משה רוזנברג.

img_9118-jpg-web

מה צריך (לכ-15-20 יחידות גדולות)?
לבצק –
750 גרם קמח
400 מיליליטר מים
60 גרם (4 כפות) שמן זית
25 גרם (כף וחצי) שמרים יבשים
30 גרם (2 כפות) סוכר
כף אורגנו יבש
כף שום גבישי

למלית –
1 שקית תרד קפוא
150 גרם גבינה בולגרית
150 גרם מוצרלה מגוררת
100 גרם פרמזן מגוררת
4 בצלים ירוקים
רבע צרור שמיר טרי קצוץ

img_9120-jpg-web

img_9129-jpgweb

מה עושים?
בקיצור – מערבבים אתץ חומרי הבצק, מערבבים את חומרי המלית, קורצים עיגולים בבצק, ממלאים ואופים.
בפירוט – מערבבים את חומרי הבצק, לשים כעשר דקות, מתפיחים כשעה לכמעט להכפלת הנפח.
סוחטים את התרד קוצצים את הבצל ומערבבים את כל החומרים.
מוציאים את האויר מהבצק, מחלקים לכ-15 יחידות שוות בגודל ויוצרים כדורים. מתפיחים כחצי שעה. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של 15-20 סנטימטרים. מניחים מלית בנדיבות על חצי עיגול. מרטיבים במים, או בביצה טרופה את השוליים. מקפלים את החצי הריק של הבצק מעל החצי עם המלית. מהדקים היטב. אפשר ללחוץ על השוליים עם מזלג, לקבלת צורה יפה ולוודא סגירה. בקיפול צריך להימנע מהשארת אויר בכיסון.
מורחים מעל ביצה טרופה מהולה במים, או שמן זית. מפזרים מלח גס, או שומשום, או קצח, או שילובים שלהם. משאירים כ-20 דקות להתפחה נוספת, מכוסה במגבת.
מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לכ-10 דקות, עד השחמה קלה.

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s