טורט פרג נפלאה של יפה האופה

ב

אם אתם אוהבים עוגת פרג, אתם חייבים לטעום את עוגת טורט הפרג של יפה האופה.יפה היא קונדיטורית, שעשתה חצי הסבה ופתחה חנות למוצרי אפיה בשם סיר פלא ברמת גן, לא רחוק מבורסת היהלומים. לצד המכירות היא מצרפת ללקוחותיה טיפים לאפיה נכונה, ומנהלת איתם שיחות המשך לפי הביקוש.
אחד המוצרים המיוחדים שתמצאו שם הוא סיר הפלא הנוסטלגי, שניתן לאפות איתו על להבת הכיריים. מסתבר, שיש לו עדנה וביקוש גם בימים אלה. אותי הוא מחזיר לילדות, לסיר שמונח על פתיליה (היו זמנים). הייתי חייבת לנסות אותו. ואכן, זה די פלא איך המבנה המיוחד שלו מצליח להוציא עוגה, כאילו נאפתה בתנור.
עוגת הפרג שכאן נאפתה בסיר הפלא על הכיריים. אפשר להכניס אותו לאפיה בתנור ללא המכסה, ואפשר כמובן לאפות בתבנית אחרת.
המתכון שלהלן הוא של יפה האופה. הוספתי לו רוטב שוקולד קל להכנה, שהולך מצויין עם הפרג, בטעם ובמראה. כמו כן, אני גרסתי את האגוזים ולא טחנתי אותם. יפה אומרת, שהתוצאה יותר טובה עם אגוזים טחונים. אני מזכירה, שלא קונים פרג ארוז שמחכה על המדף, אלא טוחנים במקום, כדי שטעמו לא יהיה מר מידיי. ויפה מוסיפה עוד טיפ-פלא בסוף.

מה צריך?
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
60 גרם אבקת סוכר
8 ביצים מופרדות לחלמון וחלבון
180 גרם סוכר
300 גרם פרג טחון במקום
150 גרם אגוזי לוז טחונים (למרקם של קמח, לא פירורים)
3 גרם קינמון

לשוקולד –
100 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו
100 מיליליטר שמנת מתוקה (למרקם יותר נוזלי כמו בצילום, אפשר 120 מיליליטר)

מה עושים?
מערבלים חמאה ואבקת סוכר בעזרת וו גיטרה עד לקבלת בלילה בהירה ותפוחה תוך כדי שעוצרים מידי פעם ומגרדים את קערת המיקסר.
מוסיפים חלמון אחד, מערבלים עד שהוא נטמע בקרם וממשיכים אחד-אחד עם יתרת החלמונים.
בקערה נפרדת מקציפים חלבונים עם סוכר, עד שמתחילים להיות סימנים של המטרפה על הקצף.
לוקחים מעט מקצף החלבונים ומקפלים לתוך קרם החמאה, כדי ליצור השוואת מרקמים. חוזרים שוב על הפעולה ואז מעבירים את התערובת שנוצרה ליתרת קרם החמאה ומקפלים עד שנוצרת בלילה אחידה.
מערבבים פרג, אגוזי לוז טחונים וקינמון ומקפלים לתוך התערובת.
משמנים תבנית, מכניסים לתוכה את הבלילה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים את העוגה על רשת צינון. לחלופין אפשר לאפות בסיר פלא משומן על הלהבה הקטנה ביותר בכיריים במשך כשעה, עד שקיספ שננעץ בעוגה יוצא יבש.
מגישים עם אבקת סוכר או מצפים בגאנאש שוקלד.

להכנת השוקולד –
מכניסים לקערה שוקולד ושמנת, מניחים על סיר עם מעט מים, מחממים ומערבבים עד שהשוקולד נמס.

טיפ-פלא:
-קונים פרג שנטחן במקום ושומרים במקפיא למניעת התחמצנות וטעם מריר.
-קולים אגוזי לוז, מצננים, משפשפים בין כפות הידיים כדי להוריד את הקליפה וטוחנים.

 

 

4 תגובות הוסף תגובה

  1. דפנה הגיב:

    האם חייבים תחתית מיוחדת לשיםעל הגז או שניתן לשים ישירות?

    1. Ora Coren הגיב:

      הסיר מגיע עם התחתית המיוחדת.

  2. רותי הגיב:

    האם אפשר להחליף את הסוכר לחולי סוכרת שמתים על פרג?

    1. Ora Coren הגיב:

      לא מתמצאת בכימיה של האפיה. אבדוק עם יפה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s