פאי בטטה ונגיעות רוזמרין – עם סרטון הדרכה

ב

אין כמו פאי מלוח בשלל מליות. מנה שנראית מרהיבה על השולחן, תמיד מצליחה, תמיד טעימה. הפעם שילבתי פרוסות בטטה דקיקות ועלי רוזמרין טרי. המתכון מתאים לכל סוגי הפאי במלית ירקות – פאי כרובית, פאי תרד, פאי פטריות, פאי בצל, או פאי גבינות ללא ירק שעבורו פשוט מגדילים את כמות הגבינות ומגוונים עם גבינה פיקנטית.

סרטון ההכנה מדגים את התהליך. הכמויות המדוייקות של המצרכים נמצאות מתחתיו.

מה צריך?
לבצק-
175 גרם קמח רגיל, או תופח
רבע כפית אבקת אפיה – אם משתמשים בקמח תופח, לוותר
רבע כפית מלח
20 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם קוביות מרגרינה ללא כולסטרול קרות (אפשר חמאה)
1 ביצה בינונית
עד 1 כוס חלב סויה/ 1-2 כפות מים, אם צריך (הסבר בהמשך)
למלית –
300 גרם בטטה (אחת גדולה)
2 ביצים
2 חלמונים
150  גרם גבינות צהובות מגוררות, פיקנטיות (פרמז'ן, או צ'דר, או שילוב גבינות)
עלי רוזמרין מענף אחד
250 מיליליטר שמנת לבישול 15%
מלח, פלפל

מה עושים?
בקיצור – מכינים בצק מכל המרכיבים, מכינים מלית מכל המרכיבים, משלבים ולתנור.
בפירוט – מערבבים (במעבד מזון, או ידנית) קמח, אבקת אפיה, גבינה מגוררת ומלח לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות המרגרינה הקרות ומערבבים לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק שמתחיל להתגבש. אם לא מגיעים לתחילת התגבשות אחרי הוספת הביצה, מוסיפים 1-2 כפות מים בטמפרטורת החדר. לישה ממושכת פוגמת בהמשך בפריכות של הבצק, לכן יש להפסיק את הלישה בשלב בו הפירורים מתגבשים לבצק.
מוציאים את הבצק ומניחים על משטח עבודה, או נייר אפיה מקומח. אני מעדיפה נייר אפיה, יותר קל להעביר אותו משם לאן שצריך. לשים קלות לחיבור חלקי הבצק, עוטפים בנייר האפיה ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
מוציאים מהקרור, מרדדים את הבצק לגודל הרצוי, ומוסיפים בתהליך מעט קמח, למנוע הידבקות לנייר, או למערוך. משמנים קלות תבנית אפיה, מרימים את הבצק עם הנייר, הופכים לתבנית ומסירים בעדינות את הנייר. מהדקים לדפנות, במיוחד בחיבור בין הבסיס לדפנות. מתקנים "חורים" בבצק עם עודפי בצק, כמו פלסטלינה.
טיפ נוסף: אם לא אופים בתבנית פאי מתפרקת קלאסית, אפשר להעביר את הבצק לתבנית עם נייר האפיה, הפעם כשהבצק מעליו. זה יקל על ההוצאה אחרי האפיה.
מכניסים למקפיא עד שהבצק מתקשה מאוד, כ-20 דקות. זה שומר על הבצק, שלא יתכווץ באפיה.
למלית –
מקלפים בטטה ופורסים לפרוסות דקות מאוד. אפשר להיעזר במעבד מזון או מנדולינה. מעבירים לכלי שייכנס למיקרו או לתנור. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ועלי רוזמרין קצוצים. מערבבים. אם מכניסים למיקרו – לכסות בנילון נצמד, לחורר עם קיסם ולהכניס למיקרו לריכוך, בערך חמש דקות. לתנור – מכסים עם ייר כסף, מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות עד לריכוך.
מצננים את הבטטה ומערבבים אותה עם כל חומרי המלית.

מוציאים את התבנית מהפריזר, יוצקים את המלית ומכניסים לתנור (ברבע התחתון שלו) שחומם מראש ל-190 מעלות. אופים עד שהבצק יבש והמלית מזהיבה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s