לביבות ירק מפתיעות או – מה עושים עם המצה שנשארה מפסח?

ב

מה עושים עם המצה שנשארה מפסח? חברתי רחלי הכינה את הלביבות האלה בחג, והן הפכו להיט אצלי במשפחה. במקור הן מגיעות כלביבות מצה וביצה. רחלי שילבה בהן ירק כדי להעניק להן ערך בריאותי ראוי. אצלה הלביבות היו עם הרבה גבעולי סלרי. כיוון שאצלי ישנם מתנגדי סלרי, שילבתי בהן ירקות אחרים אהובים יותר – פטריות שטיגנתי קלות, מה שהעניק להן טעם נוסף.
אפשר למלא אותן בשלל ירקות, או גבינות, או גם וגם (הכי טוב). הן עסיסיות במיוחד, וזה מגיע בעיקר מהרבה מים (אפס קלוריות) ומיצי ירקות שמגוררים לתוכן. הן הרבה יותר עסיסיות מכל גרסה שנתקלתי בה של לביבות לפסח. להלן הגרסה שלי שהכנתי לארוחת חג שני, שזכתה להתלהבות כללית.

מה צריך (לכ-18 לביבות)?
8 מצות
4 כוסות מים
4 גזרים
2 בצלים
סלסלת פטריות
מעט ג'ינג'ר (לא חובה)
צ'ילי חריף (במידה שאוהבים)
3 ביצים
3 כפות קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור, או אחר ללא גלוטן)
מלח, פלפל (בנדיבות)
פטרוזיליה/ כוסברה/שמיר
שמן זית
שמן רגיל

מה עושים?
בקיצור – מספיגים חלה בהרבה מים, מגררים וקוצצים ירקות, מערבבים הכל, מלבבים ומטגנים.
בהרחבה – מפוררים ידנית מצות לתוך קערה גדולה. יוצקים מים. רצוי להתחיל עם 3 כוסות מים ואת הרביעית לשמור להוספה בסוף, לפי הצורך. ירקות שונים מפרישים כמות נוזלים שונה, ועדיף להשתמש בנוזלים אלה, שיש להם טעמים וערכים בריאותיים.
קוצצים גס פטריות ומטגנים קלות על שמן זית, ממליחים ומפלפלים. מגררים בצל וגזר (חצי דקה במעבד מזון, וללא דמעות). מי שלא רוצה לגרר בצל יכול לקצוץ ולטגן עם הפטריות, אני מעדיפה אותו מגורר. כך אני מקבלת גם כחצי כוס של נוזל בצל.
קוצצים גז כמות נדיבה של ירק, מגררים מעט ג'ינג'ר. מוסיפים ביצים ומערבבים הכל. משאירים שתי דקות, לאפשר למצות לספוג את הנוזלים. התערובת צריכה להיות מאוד רטובה, אבל ללא נוזלים בקרקעית הקערה. זה השלב להוסיף עוד מהמים. סביר להניח, שמי שלא מגרר בצל יצטרך להשתמש בכל המים שנותרו.
מחממים כמות נדיבה של שמן רגיל על מחבת, כך שיכסה מחצית מגבה הלביבות. מלבבים לביבות גדולות, כאלה שממלאות כמעט את כל כף היד. מניחים על השמן החם ופוחסים מעט. לאחר שהן משחימות היטב (לא מזהיבות, משחימות) משני הצדדים מוציאים לכלי עם נייר סופג.

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s