עוגת גבינה פירורים קלה, ללא אפיה ובסגנון טירמיסו (עוגת ביסקויטים)

ב

הבעיה העיקרית של העוגה היא, שצריך הרבה כח רצון כדי להפסיק לאכול ממנה. כל השאר – קלי קלות. החידוש בה הוא הסביב הכהה, שהוכן בהשראת הטירמיסו – קינוח איטלקי אהוב במיוחד. עכשיו יש לנו את הטוב בשני העולמית- מעוגת הגבינה ומהטירמיסו.
כמה הערות על תחליפים, אם אין לכם בדיוק את כל המרכיבים:
לקבלת עוגת פירורים עם פירורים גם למעלה – יש להכפיל את כמות המוצרים שמתחת לכותרת "לפירורים". אני פיזרתי מעל קקאו.
לא מצאתם גבינת מסקרפונה, או היא יקרה מידי (מה לעשות, מחלבת גד מונופול בתחום ויכולה לגבות כל מחיר, כמעט) – אפשר להוסיף במקומה עוד חצי קופסת שמנת מתוקה, חצי קופסת גבינה לבנה 5% ולהגדיל את כמות פודינג הוניל, בבמתכון עומדת על 50 גרם, בעוד 30-50 גרם.
הליקר מוסיף המון טעם. אין לכם ליקר מתאים? תכפילו את כמות האספרסו מכוס קטנה לשתיים.

מה צריך (לתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ)?
לבסיס –
400 גרם פתי בר
100 גרם אגוזי לוז טחונים למרקם של פירורים (או שקדים)
100 מיליליטר אספרסו, או קפה אחר (2 אספרסו ארוך)
100 מיליליטר ליקר קפה (או אחר, למשל, בייליס, או שוקולד)
2 כפות קקאו
50 גרם (חצי חבילה) שוקולד (או פצפוצי שוקולד), 60% (או 50%) מוצקי קקאו, קצוץ דק

למלית הגבינה –
2 גבינה לבנה 5%
1 שמנת צמחית, או מתוקה 38%
1 מסקרפונה
רבע כוס חלב
80 גרם (קופסה) פודינג וניל
90 גרם (כוס פחות כף) סוכר
לקישוט –
דובדבנים טריים (שלא בעונה – דובדבני אמרנה)
עלי נענע

מה עושים?
בקיצור – מערבבים את כל חומרי הפירורים ומרפדים איתם את התבנית. מערבבים את כל חומרי המלית ומורחים מעל לפירורים. מפזרים מעל אבקת קקאו, או פירורים נוספעם.
בהרחבה –
לבסיס-
שוברים את הפתי בר ומכניסים למעבד מזון עם האגוזים הטחונים, הקקאו והשוקולד. מרסקים הכל לפירורים.
מוסיפים קפה וליקר ומעבדים לקבלת תערובת רטובה. לוקחים מעט על כף היד ומהדקים. אם היא מתגבשת לגוש, היא מוכנה. אם היא נשארת פירורית, מוסיפים מעט ליקר, או קפה (כל פעם כף). מערבבים כדי שהרטיבות תתפזר בצורה אחידה. ערבוב ממושך יצור גוש בצק ותחתית קשה.
מרפדים תבנית בנייר אפיה, גם בדפנות (גוזרים פס נייר אפיה, מרטיבים מעט במים וסוחטים. כך הוא הופך גמיש לעבודה ונדבק בקלות).
מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים עם הידיים לבסיס ולדפנות. אפשר להכניס למקרר להתייצבות עד לסיום הכנת המלית.
למלית – מחממים מעט את המסקרפונה לטמפרטורת החדר, כדי שתתרכך. מקציפים שמנת מתוקה, חלב ופודינג וניל. כניסים את שאר המרכיבים לקערה ומערבבים. מוסיפים כמה כפות מהקצף להשוואת מירקמים ומחזירים לקערת המיקסר לקבלת תערובת אחידה. יוצקים מעל לפירורים.
מכניסים למקרר לכמה שעות להתייצבות. לאחר מכן מפזרים קקאו מעל, או פירורים שהוכנו מראש.

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s