סלט הקיסר – עם טונה צרובה

ב

 

כמו שקורה לא פעם, השילובים המצויינים בסלט הזה נוצרו כמעט במקרה. חיפשתי במקפיא שאריות של אנשובי, ומצאתי שקית עם ערמונים מוכנים למאכל. השילוב היה כל כך מוצלח, שהחלטתי לשתף אתכם.
במקור המנה מוגשת עם שניצל עוף מטוגן בפירורי לחם. מזה זמן חיפשתי תחליף שיאפשר למנה להיות כשרה, לאלה שאכפת להם, ולא יגרע מטעמה. הטונה שמצאתי, היא תחליף מעולה. לטעמי אפילו מוצלח מהמקור, אבל לא נתווכח.
טונה טרייה היא דבר יקר. למתכון אני משתמשת בטונה קפואה שהתגלתה כמצויינת, שמחירה נוח וניתן למצוא אותה במרכולים באגף הדגים הקפואים. אפשר להשתמש בטונה אדומה, או לבנה. זה לא ממש משנה. נתח אחד של טונה כזו (למעשה סטייק טונה) יכול להספיק לשתי מנות, אם מדובר במנות ראשונות.
לסלט קיסר נהוג לצרף קרוטונים. הפעם בחרתי בערמונים כתחליף. מתכון להכנת קרוטונים יהיה בסוף, למי שלא מוותר.
את הקערה היפה פגשתי במיסטרל.

מה צריך (לשתי מנות)?
1-2 נתחי טונה קפואה
1 חסה מאורכת (אני משתמשת בשטופה ומוכנה לאכילה)
1 שקית ערמונים
30 גרם פרמזן מגוררת
מעט שמן זית לטיגון הערמונים
מלח, פלפל
לרוטב –
1.5-2 כפות מיונז
2 כפיות חרדל
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות (לא לוותר!)
2 כפות עלי פטרוזיליה טריים קצוצים
1-2 כפיות מים לדילול המיונז (אם הוא יצא סמיך מידיי)
קורט מלח
2 פילטים אנשובי (ניתן למצוא במעדניות)

מה עושים?
בקיצור – מערבבים את חומרי הרוטב. מטגנים קלות את הערמונים. צורבים את הטונה. חותכים את החסה לרצועות ומערבבים הכל.
בפירוט – מפשירים את הטונה, עם נייר סופג מספיגים את המים, מפזרים מלח ופלפל וצורבים במחבת על שמן זית עד לקבלת צבע שזוף (מקורמל) בכל צד.
מערבבים מיונז עם חרדלך, קוצצים אנשובי ומוסיפים. מצרפים שום כתוש ופטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומדללים עם מיץ לימון ושמן זית. אם המיונז נותר מאוד סמיך, אפשר לדלל עם מעט מים קרים.
צורבים את הערמונים במחבת על שמן זית ומוציאים למשטח לצינון. כמו אגוזים, הם מתרככים בחימום ויתקשו לאחר שיתקררו.
הרכבה – חותכים את החסה לרצועות בגודל שנוח לאכול. מערבבים עם המיונז. חותכים את הטונה לחתיכות בגודל ביס (היא מתפוררת יפה כשמפרקים אותה עם הידיים) מצרפים מחצית מהטונה, מהפרמזן ומהערמונים ומערבבים. מעבירים לקערות הגשה אישיות ומפזרים מעל את המחצית השניה של הטונה, הערמונים והפרמזן.

להכנת קרוטונים (2 מנות):
לוקחים 2 פרוסות לחם לא טרי. מזלפים מעט שמן זית. מכניסים למצנם וקולים. מוציאים. משפשפים אתשני הצדדים עם חצי שן שום וחותכים לקוביות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s