ספינקופיטה – מאפה יווני משובח

מאפה בלקני משובח, מבוסס על שלושה מרכיבים עיקריים בתוך עלי פילו: תרד, בולגרית וירוקים. אפשר להכין עם חמאה מומסת, או שמן זית. את המתכון מביא לנו השף המוכשר והמצחיק, מיודענו, השף משה רוזנברג.

IMG_2059-web המאפה אפוי הפוך, כאשר בסיום האפיה הופכים אותו על צלחת הגשה. זו הסיבה, שהשלב הראשון בהכנה הוא פיזור שומשום/קצח על תבנית משומנת.

הכמויות המדוייקות מתחת לסרטון.

 

מה צריך?
כ- 8 דפי פילו
100 גרם חמאה מומסת (או שמן זית)
חבילת תרד קפוא, או חבילה וחצי תרד טרי
250 גרם בולגרית
1 כוסות עלים ירוקים (פטרוזיליה, כוסברה, סלרי)
4 בצל ירוק (כולל החלק הלבן)
שומשום וקצח

IMG_2035-web מה עושים?
בקיצור – מורחים שמן זית על עלי הפילו ומסדרים בתבנית, מערבבים את חומרי המלית ומצרפים, מכסים ואופים.
בהרחבה – מפשירים את חבילת הפילו לילה במקרר.
מכינים את המלית: אם משתמשים בתרד קפוא, מפשירים וסוחטים אותו היטב. אם בתרד טרי, מחממיםם מעט שמן זית, מניחים עליו את התרד, שמתכווץ תוך כדי התחממות. מסירים כשהנוזלים במחבת מתאדים. מצננים וקוצצים.
משמנים תבנית בשמן זית, או חמאה מומסת,. מפזרים שומשום. פורסים את דפי הפילו על משטח עבודה, מוציאים דף ראשון ומכסים את הנותרים במגבת לחה. מורחים בעדינות בשמן/חמאה מומסת ומניחים על התבנית, כך שיכסה חלק מהדפנות וישתפל החוצה. חוזרים על הפעולה עם עוד דפי פילו עד שהתבנית מכוסה, כולל הדפנות. שומרים שני עלים לסיום.
מכינים את המלית: מערבבים את התרד עם פטה מפוררת ומוסיפים עלים ירוקים, כולל הבצל הירוק, קצוצים גס.  מוסיפים פלפל שחור. טועמים. אם נדרש מלח (הפטה מלוחה), מוסיפים. מכניסים לתבנית ומהדקים.
מכניסים את קצות עלי הפילו שהשתפלו מעל לתבנית לתוכה, כך שיכסו את המלית. משמנים קלות את עלי הפילו הנותרים ופורסים אותם בזה אחר זה מעל למאפה, תוך דחיפה עדינה של השוליים בין המאפה לדפנות התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות, עד השחמה. להגשה מוציאים והופכים על צלחת. אם הבסיס לא השחים, מכניסים לתנור כשהצד עם השומשום למעלה, עד השחמה. במקרה שלנו, לא היה צורך בשלב זה.

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s