מתכון לאורז ועדשים

ב

IMG_2542.jpg-web

תוספת למנה עיקרית, או נישנוש בפני עצמו. קל להכנה.

מה צריך?

2 כוסות אורז

2 כוסות עדשים כתומות

בצל

מלח, פלפל

שמן זית

פטרוזיליה קצוצה

מה עושים?

בקיצור – מבשלים עדשים עם אורז, מוסיפים בצל מטוגן.

בהרחבה –
משרים עדשים במים לחצי שעה.
יוצקים לסיר שמן זית, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהם חמים מאוד. מוסיפים 4 כוסות מים, מלחמ ופלפל ומכסים.
מבשלים 10 דקות, מסננים את העדשים ומוסיפים. מערבבים ומכסים. העדשים יהפכו שקופות ויתפרקו לתוך האורז. מבשלים יחד עוד 10 דקות.
מקלפים בצל, חוצים ופורסים לחצאי פרוסות דקות. צורבים קלות על שמן זית. כשהאורז מוכן (אין יותר מים בסיר) מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

IMG_2522.jpg-web.jpg

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s