מרק ירקות מוקרם – ממוסקבה באהבה

ב

IMG_3528

"מאכלים רוסים כמו בבית",  הבטיח לנו השילוט בכניסה למסעדה במרכז מוסקבה. נכנסנו. הזמנתי מרק ירקות. ציפיתי לראות חתיכות גדולות של ירקות בציר זהוב או כהה, אבל למרבה ההפתעה הגיע מרק מוקרם זהוב עם עלה חסה גדול בשוליו וצלוחית קרוטונים ליד. הטעם היה נפלא והוא שוחזר בקלות כבר בנסיון הראשון.

מה צריך (8-10 מנות)?

3 תפוחי אדמה דזירה (קליפה אדומה)

4 גזרים

חצי כרוב

בצל יבש

ליטר מים

2 כפות שמנת מתוקה (אפשר 9%-10%) לכל מנה

חצי כפית קשקבל או גבינת מנצ'גו מגוררת דק מאוד לכל מנה (לא חובה, אבל מוסיפה המון)

שמן זית

מלח, פלפל

מה עושים?

בקיצור – מקלפים, חותכים ומבשלים את הירקות במים, מתבלים, טוחנים ומוסיפים שמנת מתוקה.

בהרחבה – מקלפים וחותכים את הירקות לגודל בינוני ואת הכרוב לרצועות דקות.

מחממים שמן זית, מכניסים את הבצל הקצוץ ואחרי דקה את שאר הירקות ומערבבים. מוסיפים מים, מלח ופלפל, מרתיחים, מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה לריכוך מלא.

טוחנים בבלנדר, אפשר עם בלנדר מוט.

את השמנת והגבינה ניתן להוסיף למרק כשהוא עדיין חם מאוד (אך כבר לא על  הכיריים), או לאפשר לכל סועד להוסיף בעצמו למרק המהביל. הגבינה נמסה מחום המרק ומוסיפה לטעם.

IMG_3439.jpg-web

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s