ביף סטרוגנוף, פיש סטרוגנוף וסטרוגנוף צמחוני

ב

IMG_3555.jpg-web

עוד מתכון ממוסקבה באהבה, הפעם מנה עיקרית קלה להכנה וטעימה במיוחד. מה כבר אפשר לצפות מסניף של רשת (ורניצ'ניה)  שמושיבה אותך במרפסת עם שולחנות ללא מפות במרכז תיירותי במוסקבה? מסתבר שהרבה. הזמנתי ביף סטרוגנוף. אירנה, חברתי למסע הרוסי הזמינה עוף קייב. המנות היו מצויינות. 

אז הנה המתכון לסטרוגנוף. מתברר, שהדבר הכי טעים בו זה הרוטב, שמורכב (במתכון שלי) מיין אדום יבש ושמנת, שספגו את טעם הפטריות. אפשר להשאיר את זה רק עם רוטב הפטריות, או להוסיף קוביות טופו למנה צמחונית. אפשר להוסיף רצועות בקר מטוגנות/צרובות ולהפוך את זה לביף סטרוגנוף. ואפשר להוסיף חתיכות פילה דג ולהפוך את המנה לפיש סטרוגנוף.

למי שמדקדק במקורות – המתכון המקורי כולל מעט חרדל (חצי כפית למתכון שלהלן) במקום יין אדום, ושמנת חמוצה במקום שמנת לבישול.

מה צריך (לשתי מנות)?

4 תפוחי אדמה קליפה אדומה (דזירה)

חצי סלסלת פטריות שמפניון

חצי סלסלת פטריות יער

בצל יבש

שמיר/פטרוזיליה

חצי כוס יין אדום יבש

150 מיליליטר (כחצי קופסה) שמנת לבישול (9%-10%)

שמן זית

מלח, פלפל

שליש כוס חלב

20 גרם חמאה

לביף סטרוגנוף – 250 גרם בשר (עדיפות לסינטה). למתכון פרווה, מחליפים את החלק החלבי בפירה בבצל מטוגן בשמן זית ואת השמנת שברוטב בקרם קוקוס (םירוט בהמשך).

לפיש סטרוגנוף – 2 פילה דג ים, או 200 גרם טונה

לסטרוגנוף צמחוני – אפשר להוסיף 200 גרם טופו

מה עושים?

בקיצור – מטגנים בצל ופטריות, מוסיפים יין ושמנת ואחריהם את שאר המרכיבים.

בהרחבה – פורסים בצל לרצועות וחותכים פטריות לחתיכות בינוניות. מטגנים קלות על שמן זית. מוסיפים את היין ומאד, ים את האלכוהול כדקה. מוסיפים את השמנת ומתבלים.

חלופה צמחונית – חותכים את הטופו לקוביות ומוסיפים. מבשלים יחד שתי דקות עם מכסה (למנוע אידוי) לספיגת טעמים.

חלופת דג – חותכים את הפילה לנתחים בינוניים, מוסיפים לרוטב ומבשלים עם מכסה כדקה.

לביף סטרוגנוף – פורסים את הסינטה לרצועות וצורבים על מחבת. למי שאוהב מידת עשיה בינונית – צורבים תחילה את כל הנתח ולאחר צינון קל פורסים לרצועות ומוסיפים לרוטב. מחליפים את השמנת במי קוקוס או בנוזל קוקוס ומוסיפים משקה סויה/אורז במקום השמנת.

להכנת הפירה:

מקלפים תפוחי אדמה, חותכים לרבעים או שישיות ומבשלים במים מומלחים לריכוך מלא. מסננים ומועכים עם חלב וקוביית חמה. מוסיפים מלח.
לפירה פרווה – מטגנים בצל פרוס לרצועות על שמן זית ומערבבים עם תפוחי האדמה (למתכון פרווה לביף ספטרוגנוף).

להגשה – מסדרים את הפירה בצלחת בצורת עיגול ומשאירים שוליים גבוהים מעט. יוצקים מעל את הסטרוגנוף עם הרבה רוטב. מפזרים מעל פטרוזיליה או שמיר קצוצים.

IMG_3554.jpg-web

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s