קציצות קלילות עם אורז ברוטב עגבניות מבושם

ב

IMG_4012.jpg-web

קציצות בשבילי הן תמיד טעם של בית. הפעם הן מוגשות בסגנון שראיתי במוסקבה, עם אורז במקום חלה מושרית במים/סודה או פירורי לחם. בניגוד לקציצות שקיבלתי במוסקבה והיה חסר להן משהו, בישלתי את אלה ברוטב עגבניות שהשתדך להן מצוין.
שילוב שתמיד מצליח ברוטב שכזה הוא אורגנו טרי ומעט צ'ילי חריף.

לגבי תערובת הבשרים – ככל שמרכיב העוף גדול יותר הקציצה יותר קלילה. ככל שמרכיב הבשר עולה, הטעם הופך יותר עמוק ודומיננטי.

אני אוהבת אורז, לכן שמתי כמות גדולה וטעמו בהחלט מורגש. מי שרוצה להרגיש יותר את טעם הבשר יכול לרדת בכמות עד שני שלישים של כוס.

מה צריך?

1 קילוגרם תערובת בשר טחון וחזה עוף טחון (חצי-חצי)

1 כוס אורז

2 ביצים

חופן שמיר קצוץ

מלח, פלפל

לרוטב –

קופסה קטנה של רסק עגבניות

1 ליטר מים שהאורז בושל בהם

ענף אורגנו טרי

חצי בקבוק רוטב עגבניות מוטי

מעט צ'ילי חריף (לפי הטעם)

כוס מים עם מעט אבקת מרק בטעם עוף או כוס ציר ירקות

מלח, פלפל

מה עושים?

בקיצור – מבשלים אורז ומערבבים עם שאר מרכיבי הבשר ויוצרים קציצות. מכניסים את חומרי הרוטב לסיר ומביאים לרתיחה. מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים.

בהרחבה – מבשלים את האורז לדרגת עשיה כמעט מוכנה (אלדנטה). שומרים את מי הבישול, מסננים את האורז ומצננים תחת זרם מים קרים. מערבבים היטב עם שאר מרכיבי הקציצות.

מכניסים לסיר גדול ציר ירקות או מים ואבקת מרק, רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.

יוצרים מתערובת הקציצות כדורים מהודקים ככל שניתן, בגודל הרצוי.כדי שלא יתפרקו בבישול אני יוצרת כדורים, מהדקת ו"זורקת" מיד ליד כ-15 פעמים. זה משחרר את החלבון שבבשר ו"מדביק" את הקציצה.

מכניסים לסיר עם הרוטב, מכסים, שומרים על בעבוע קל, לא על רתיחה חזקה למשך 30-45 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה.

IMG_4058.jpg

 

 

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s