חצילים ברוטב עגבניות מוקרם

ב

IMG_4792.jpg-web

שלושה מרכיבים בלבד שמשתלבים נהדר, מניבים מנה מנצחת: חצילים, רוטב עגבניות וגבינה מבעבעת מעל. מה שעוד מומלץ להכין מראש זה לחם טרי, לנגב את שאריות הרוטב מהצלחת.

לבחירת החציל – לקחת את הקל ביותר, אין בו גרעינים, ואם בכל זאת יהיו- הם לא יהיו גסים ומרים. וכמובן קליפה מבריקה ושיהיה קשה. ככל שהם יותר רכים הם פחות טריים.

לבחירת הגבינות – אלה צריכות להיות באחוזי שומן של 25% לפחות כדי שיותכו בחום התנור. שילוב של כמה גבינות יוצר טעם יותר מעניין.

מה צריך ?

3 חצילים

קופסת עגבניות מרוסקות (POLPA, MUTY)

100 גרם גבינה צהובה מגוררת (רצוי לשלב 2-3 סוגים)

שמן זית

מלח, פלפל

עלים מענף נענע

עלים מענף בזיליקום

רוטב חריף (סריראצ'ה, לפי הטעם)

מה עושים?

בקיצור – קולים חצילים, יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים גבינה ומכניסים לתנור.

בהרחבה – מחממים תנור לחום המירבי (200-250 מעלות).

חוצים את החציל עם הקליפה לאורך. מורחים עם מברשת או כף היד שמן זית על בשר החציל החשוף. המריחה צריכה להיות זריזה כי החציל שותה שמן במהירות. מפזרים מעל מלח ופלפל.

מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים את החצילים כשהחלק החשוף והמתובל על הנייר. מנקבים את הקליפה של כל חצי חציל בשלושה מקומות.

מכניסים לתנור לכחצי שעה עד שהחציל מתרכך והצד המונח על נייר האפיה מקבל גוון זהוב.

לרוטב – מכניסים לסיר את העגבניות מהקופסה. קוצצים את העלים ומוסיפים. מתבלים במלח, פלפל ופלפל חריף.  מחממים כמה דקות לשילוב טעמים.

מניחים את החצילים בתבנית כשהקליפה למטה. יוצקים מעל את הרוטב. מפזרים גבינה צהובה. מכניסים לתנור לחלק העליון בחום של 180-200 מעלות להמסת הגבינה.

אפשר לפזר מעל בזיליקום טרי קצוץ.

IMG_5064.jpg-web

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s