חרוסט -Chroost

ב

IMG_5413.jpg-web.jpg

מזל שגל רשמה את המתכון של סבתא יפה (אמי) להכנת החרוסט – קינוח יחיד ומיוחד ואהוב במשפחה. אחרת לא היינו מגיעים עד הלום.
כיוון שהוא מטוגן, בחרתי לפרסם אותו לקראת החנוכה, חג נס פך השמן.

מה צריך?

2 ביצים גדולות

רוקט מלח

חצי כפית סוכר

חצי כפית חומץ

חצי כפית כוהל (ספירט, אלכוהול 95%) – או עוד חצי כפית חומץ

1.5 כוסות קמח

1-2 כפיות מים (אם צריך)

2 כוסות שמן לטיגון

אבקת סוכר

IMG_5395-copy

מה עושים?

מערבבים בקערת מיקסר ביצים, מלח, סוכר, חומץ ספירט וכף שמן.

מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים עשר דקות לפחות. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים מעט מים בהדרגה. חובטים עם הבצק במשטח העבודה כמה פעמים לקבלת בצק חלק יותר. אני משאירה את הלישה למיקסר שמוציא בצק חלק.

מחלקים את הבצק לשלוש יחידות להקלה על העבודה. פזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של מילימטר. אפשר להעזר במכונת פסטה במקום.

עם גלגלת (לשוליים משוננים) או סכין חותכים את הבצק לרצועות. צריך לקחת בחשבון שהן מתארכות ומתרחבות בטיגון.

יוצרים חתך קטן במרכז כל רצועה. משחילים בעדינות את אחד הקצוות של הבצק בחתך ומיישרים.

מחממים במחבת שמן לטמפרטורה של 170 מעלות, בגובה 2-3 סנטימטרים. בהעדר מדחום מניחים חתיכת בצק בשמן המתחמם, וכשהבצק מזהיב ניתן להכניס את הכרוסט.

כששולי הכרוסט מזהיבים (לא משחימים) הופכים וממשיכים לטגן להזהבת הצד השני. מוציאים לנייר סופג. לאחר צינון מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.

IMG_5413-copy

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s