סטיקי פודינג

ב

IMG_5317.jpg-web

הקינוח הבריטי הזה מורכב מעוגה בחושה שמשייטת ברוטב מתוק. במקור המנה נכללה בארוחה עם שף בריטי שהגיע לתל אביב. המנה הבריטית היתה מתוקה במיוחד ואחי משה, שלרגל ביקורו בארץ הגענו למסעדה, הסתפק בביס אחד ממנה. כיוון שאהבתי את הרעיון רקחתי משהו על אותו עיקרון, פחות מתוק ובלי לפגום בהנאה.

העוגה שלי מבוססת על תמר מג'הול שמיוחסות לו סגולות בריאותיות רבות עד כדי הכתרתו כסופר-פוד,  ועל רוטב טופי עם שמנת 10% במקום 38% וללא חמאה. הוספתי אגוזי מלך שאינם במקור, שגם הם נחשבים בריאים, ועדיין קיבלנו חגיגה מתוקה ומשמחת.

העוגה (הפודינג הבריטי) מצויינת גם ללא הרוטב המעניק לה את התיאור סטיקי (דביק). אפשר להסתפק בה ואפשר ללכת עד הסוף.

הסילאן והוניל מעניקים לרוטב את הצבע הכהה.

 

מה צריך (לתבנית 20X25 ס"מ):

לעוגה

250 גרם תמר מג'הול (או 220 גרם מימרח תמרים בגביע פלסטיק שכתוב עליו "ירדן")

150 מיליליטר (שלושה רבעים כוס) מים (50 מיליליטר אם משתמשים במימרח)

2 ביצים גדולות

2 כפות דבש

100 מיליליטר (חצי כוס) שמן

50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)

120 גרם (כוס פחות שתי כפות)  קמח

1 כפית אבקת אפיה

1 כף קקאו (לא חובה)

קורט קינמון/שומר

שמן לשימון נייר האפיה שבתבנית

לרוטב –

500 מיליליטר שמנת 38%-15%

4-3 כפות סילאן (אפשר לשנות לפי הטעם, תוך כדי הכנה)

2-1 כפות דבש (לפי הטעם)

כפית תמצית וניל

מה עושים?

בקצרה – מרככים תמרים במים, מערבבים את כל החומרים ואופים. מכינים רוטב ויוצקים מעל.

בהרחבה – מגלענים את התמרים, מכניסים לסיר עם כוס מים רותחים ומערבבים. כשהתמרים מתחילים להפוך לעיסה מכסים את הסיר, מכבים את האש ונותנים לשאר הנוזלים להיספג.
מוסיפים קקאו וקינמון ומערבבים. מצננים.

מערבבים את כל החומרים הרטובים. מוסיפים את עיסת התמרים. מערבבים את כל החומרים היבשים. מצרפים את היבשים לרטובים ומערבבים ליצירת תערובת אחידה.

מכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות ואופים בערך 45-60 דקות עד להשחמה או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים ומכניסים למקרר. אפשר להכין יומיים מראש.

לרוטב – מכניסים את כל המרכיבים לסיר ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומוסיפים דבש אם רוצים. צריך לזכור שהעוגה מאוד מתוקה. מצננים.

השילוב – כשהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור, מחוררים עם קיסם ויוצקים עליה חלק (כרבע) מהרוטב. רוטב חם יוצקים על עוגה קרה או רוטב קר יוצקים על עוגה חמה. הרוטב נספג ויוצר שכבה מבריקה ודביקה מעליה, מה שמעניק לה את שם התואר סטיקי (דביק). את שאר הרוטב מעבירים לכלי וכל אחד יכול לצקת לעצמו תוספת.

 

2 תגובות הוסף תגובה

  1. splintor הגיב:

    לא התכוונת ל-43 כפות סילאן אלא ל 3-4, נכון…?

  2. Ora Coren הגיב:

    אכן. תודה. תוקן. שבת שלום

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s