מאפה אישי ממולא

ב

IMG_8257.jpg-web

כשאני מזמינה אורחים אני מכינה להם נישנוש שלפני הארוחה. כי תמיד מישהו מגיע ממש רעב ותמיד יש מי שמאחר. בדרך כלל זה מאפה שכל אחד נוטל ממנו בקצב שהוא מגיע למיפגש.

הפעם בחרתי במאפה אישי ממולא, שיכול להפוך גם לפיצה אישית, תלוי איך מעצבים אותו. בצק מרודד דק יהפוך לפיצה. בצק מעט יותר שמנמן יהפוך אותן לפאי משביע. כדי לשפר את מרכיב הבריאות והטעם הוספתי קמח חיטה מלא. מי שרוצה טעם של פיצה יכול להשתמש בקמח לבן בלבד. אפשר להכין במיגוון מליות וגדלים. כאן בחרתי בפטריות, תרד ושומר. לכולן אותו רוטב רויאל בסיסי.

מה צריך (לכ-20 מאפים אישים)?

לבצק –

400 גרם (2 כוסות ועוד שני שליש כוס) קמח רגיל

350 גרם (2 כוסות ועוד שליש כוס) קמח חיטה מלא

400 מיליליטר (2 כוסות) מים

130 מיליליטר (חצי כוס ועוד שתי כפות) שמן זית

12 גרם שמרים יבשים

2 כפיות סוכר

2 כפיות מלח

לרוטב –

150 מיליליטר שמנת לבישול 15%

1 ביצה

1 חלמון

60 גרם תערובת גבינות מגוררות (עמק, פרמזן)

3 כפות קמח/פירורי לחם

מלח, פלפל

למליות (למלית אחת בלבד יש לשלש את הכמות) –

100 גרם תרד קפוא שהופשר

1 שומר בינוני

1 סלסילת פטריות

4 בצל יבש

שמן זית

מלח, פלפל

IMG_8129.jpg-web

IMG_8155.jpg-web.jpg

מה עושים?

מחממים תנור ל-200 מעלות.

בקיצור – מכינים בצק, מתפיחים, יוצרים כדורים מרדדים ומניחים מלית.

בפירוט –

לבצק – מכניסים לקערת מיקסר מים, שמן זית, מלח וסוכר. מעל מניחים את הקמח ומעליו את השמרים. לשים 10 דקות במהירות נמוכה (2). מוציאים ולשים קלות עם מעט קמח ליצירת כדור בצק. מחזירים לקערה, מורחים מעט שמן למנוע התייבשות, מכסים בכובע נייליון או במגבת או בשקית ניילון, מתפיחים להכפלת נפח, אפשר לילה במקרר.

מוציאים את האויר מהבצק ומחלקים לכ-20 יחידות. אם רוצים מנות ממש קטנות – ל-30 יחידות. מכדררים כל אחת לכדור ומניחים על נייר אפיה מקומח. מכסים במגבת לכשעה להתפחה. לאחר ההתפחה מרדדים כל כדור לעיגול בעובי הרצוי.

לרוטב – משאירים בצד מחצית מתערובת הגבינות ומערבבים עם הקמח/פירורי הלחם, התערובת תצטרף בשלב סיום ההכנה למאפים.

מערבבים שאר החומרים בקערה. מחלקים את הרוטב שהתקבל לשלוש קערות.

למליות – קוצצים גס את הבצל וצורבים על מחבת עם שמן זית. מוציאים, מחלקים לשלוש הקערות של הרוטב.

קוצצים גס פטריות. לאותה מחבת מוסיפים שמן זית ומקפיצים את הפטריות עם מלח ולפלפל שחור. מעבירים לאחת הקערות עם הבצל והרוטב.

פורסים מאוד דק שומר. לאותה מחבת מוסיפים שמן זית ומקפיצים את השומר עם מלח ופלפל. מעבירים לקערה שניה של הבצל והרוטב.

סוחטים היטב את התרד מעודפי מים. מצרפים לקערת הבצל והרוטב השלישית.

עיצוב המאפה –

מרדדים כדור על משטח עבודה עם מעט קמח שלא יידבק לצורת עיגול. בצק בעובי של 1 מילימטר יהיה מאוד פריך באפיה. בצק בעובי 3 מילימטר יהיה דומה יותר למאפה יותר משביע.

מניחים את הבצק המרודד בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מעליו במרכז מניחים 1-2 כפות מהמלית, לפי גודל הבצק. מרימים את שולי הבצק וצובטים כדי שישמרו על צורה סגורה יחסית. אם המלית לא מאוד נוזלית אפשר להשאיר את השוליים פתוחים כמו פיצה.

מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ואופים עד שהבצק מזהיב ומתקשה גם מלמטה. למאפים קטנים משך האפיה 15-20 דקות. למאפים בינוניים 25-30 דקות.

 

 

 

 

 

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s