תירס על הפלאנצ'ה ורוטב מפתיע

ב

 

tiras1.jpg-web4.jpg

מנה קלה ומצויינת מקורס בישול טבעוני עם אושר אידלמן בבית הספר הקולינארי בישולים.
עדיף לבשל תירס שכולו מכוסה בעלים הירוקים. מריחת הרוטב על התירס בעודו חם גורמת לו להיספג וכל גרגר תירס מקבל טעם חדש וממכר. כמות הרוטב שמתקבלת גדולה ומאפשרת הגשתו לשולחן לתוספות.
שמרי הבירה מוסיפים טעם של גבינת פרמז'ן. אם לא מוצאים ניתן להשתמש במעט פרמז'ן טבעונית מגוררת, לפי הטעם.

מה צריך (ל-10 מנות)?
10 קלחים של תירס עם העלים
לרוטב –
1 פלפל אדום קטן
1 פלפל חריף
450 גרם שעועית לבנה מבושלת (אפשר מקופסה, או מהקפאה)
250 מ"ל מים
חצי כפית חרדל דיז'ון
1 כפית חומץ
1 שן שום
1 כפית שמרי בירה
קורט כמון טחון
קורט פפריקה (במקור – מעושנת. אני מעדיפה רגילה)
חצי כפית מלח

מה עושים?
בקיצור – מבשלים את התירס, קולים על פלנצ'ה או מחבת לצליה. קולים את הפלפלים, טוחנים עם שאר רכיבי הרוטב ומורחים על התירס החם לאחר הסרת העלים.

בהרחבה –
לתירס –
מבשלים עם הקליפה במים מומלחים 15 דקות, מצננים, חושפים את התירס ומשאירים את העלים הירוקים כ"זנב" לקישוט.
לרוטב – קולים פלפל אדום ב-200 מעלות, מצננים בשקית נילון סגורה ומקלפים. מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לבלנדר וטוחנים למחית חלקה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s