אודות

אורה-קורן

המכונית טיפסה ביציאה מנתיבי איילון לכיוון מרכז תל אביב, בדרך לפגישה עם תעשיין ותיק,
ומשם לשוק הכרמל. שישי בבוקר, סוף נובמבר 2011.

אין כמו שוק הכרמל, תוסס וצבעוני בבוקר צונן מלא שמש. "כל עוגה בעשרה שקלים", מכריזה רוכלת בכניסה לשוק. אחר כך, לקראת הסגירה היא תכריז, כמו בכל יום שישי: "המחירים יורדים! רק עשרה שקלים כל עוגה".

מימין  מעמיס רוכל ארגזי עגבניות חממה על ההר שכבר יש לו, צועק בגרון ניחר: "העגבניה עצובה, כי ביבי העלה את המחירים", וממשיך מבלי לדעת את  שיחת הבוקר עם התעשיין, שעסקה במצב הכלכלי-חברתי ובמעמד הביניים שמשלם את המחיר הגבוה מכולם. שנינו ישבנו על כוס קפה וקיטרנו על הממשלה, שמדברת על צדקת המחאה החברתית והצורך להוזיל את יוקר המחיה, אבל מתחמקת מטיפול שורש, ממשיכה לייקר לנו את חשבונות הארנונה, המים והחשמל, מקימה ועדות ולאחר מכן מורטת את נוצותיהן ואינה בולמת את עליית מחירי המזון הבסיסי.

הבלוג "בננה ספליט" עוסק באוכל, מגיש מתכונים משובחים ומספק הצצה אל  מאחורי הקלעים של התהליכים שמעצבים את המטבח ואיכות החיים הקולינרית שלנו. מידי פעם יבצבצו בו נושאים אקטואלים, במטרה לתרום לתיקון המדינה שלנו.

אז מי אני? שמי אורה קורן. ההשכלה הפורמלית שלי היא מזרחנות, והידע שנצבר בלימודיי שימש אותי היטב במשך העשור בו עסקתי בעולם הערבי במשרד ראש הממשלה בתל אביב. מאז, ב-20 השנים האחרונות אני בעיקר כתבת כלכלית. תחילה ב"גלובס", אחר כך ב"הארץ כלכלה" שהפך ל-TheMarker, מקבוצת "הארץ", עוסקת בעיקר בתעשיה ובחקלאות.

את אהבת הבישול ירשתי מאמי, יפה, ואחרי שצפיתי במאות תכניות בישול בארץ ובחו"ל אני יכולה לומר בביטחון מלא, שהיא היתה בשלנית ברמה של שפית לאוכל אותנטי מזרח אירופי, עם טוויסט עדכני, פרי יצירתה.
כאן היא בתמונה עם אבא שלי, יוסף, עזר כנגדה במטבח. הבלוג הזה מוקדש באהבה גדולה ובגעגועים לשניהם.

(סבתא) יפה ו(סבא) יוסי. הוריי היקרים.

(סבתא) יפה ו(סבא) יוסי. הוריי היקרים.

  כל הכתוב בבלוג מבטא את דעתי האישית ולא את עמדת TheMarker.

26 מחשבות על “אודות

  1. הבלוג מקסים. הכתבות מעניינות, הצילומים נהדרים והמתכונים מעוררים חשק לרוץ לקניות, להיכנס למטבח ולהתחיל לבשל, לאפות ולהנות!
    פשוט נפלא!!!

  2. שמחה להכיר אותך דרך הבלוג. גיסתי חדי (בתגובה הקודמת כא) המליצה עלייך. גם אני רואה רק את אתרי האוכל (חנויות אוכל, מאפיות וכו) כשאני בכביש ולא שמה לב לשום דבר אחר.

    • פיי איזו צניעות! 🙂 מעניין למה זה כל מה שאת רואה… אורה אחלה בלוג שיהיה בהצלחה!

  3. אורה היקרה
    נהנתי לטעום את התןצר מאחורי המרשם.
    ביס מעוגת הגבינה מאשש כי אכן מאחורי מפרט מדוייק נחה לה תפוקה מהממת
    אהבתי
    תמוז

  4. בוקר טוב,
    בין סמטאות יפו העתיקה, בלב ליבו של שוק הפשפשים שוכנת לה באחת הסימטאות הצרות
    מסעדה משפחתית כשרה ואותנטית, אוכל איכותי וטעים מהמגוון הרחב של המטעמים הטריפוליטאיים,
    האוכל מתבשל במהלך היום "על פתיליות" ונוצרת ארומה ייחודית לכל מנה, חוויה לראות ועוד יותר חוויה לטעום, אשמח באם תבואי לבקר,
    לרשותךבכל עת, זיוה.

  5. איזה יופי אורה. רק עכשיו יצא לי לקרוא. כתוב ונראה נפלא. עלי והצליחי! ואל תשכחי להזמין אותי לסדנת הבישול שלך, לכשתתממש 🙂
    להתראות בסלסה:)
    נורית

  6. רק היום גיליתי את הבלוג המקסים שלך, עברתי על חצי מהמתכונים בערך והם נרים ונשמעים מעולה!
    כבר רשמתי לי כמה שאכין החודש 🙂

  7. הי אורה. שמי מירי. מאתמול אני רק מעלעלת בבלוג הנפלא שלך- השילוב של אוכל טוב, נקי, משובח יחד עם צורת כתיבה נהדרת, שמצליחה להעביר את אשיותך בצורה מופלאה, היא מדהימה. והצילומים- נהדרים בלי שמץ פלצנות. תודה. זה נהדר.

  8. שלום לך אורה,
    תודה לך על המתכונים הנהדרים שלך.
    שאלתי: כמה מנות (בערך) יש במתכון מרק דלעת מקורמלת, משקל הדלעת 1 קג + 600 מיליליטר נוזלי מרק?
    בברכה,
    ריקי שפי ורד

      • אורה היקרה,
        הכנתי את המרק עם שינויים קלים:
        דלורית
        סרירצ׳ה
        יצא מעולה ואגיש הערב לארוחת ערב אלגנטית
        בניו יורק.
        ברכות לבריאות ולשמחה לשנת 2015
        שלוחות לך מניו יורק.
        ריקי שפי ורד

        Riki Shefi Vered

        >

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s