עוגת הפסח שלי -עוגת אגוזים

ב

 

IMG_2169.jpg=web

עוגת הפסח שלי עשירה באגוזי מלך, ומעליה שכבה נדיבה של קרם שוקולד עשיר
(מתכון לקרם פרווה – באדיבות ערוץ האוכל), או קרם  קצפת וניל. היא מתקבלת באהבה כל חג,
כבר קרוב ל-20 שנה. את הגובה שלה משיגים בעזרת 10 חלבונים מוקצפים. אחרי יום-יומיים במקרר (מכוסה) העוגה "תופסת" לחות והיא במיטבה. לכן, עדיף להכין אותה יומיים לפני ההגשה המתוכננת.

מצרכים (לתבנית קוטר 26 ס"מ):
לעוגה:
* 10 ביצים מופרדות לחלמון וחלבון
* שלושה רבעים של כוס קמח מצה (או קמח רגיל שלא בפסח)
* כוס סוכר
* 150-200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

לקרם:

שוקולד (פרווה):
* חצי כוס מים
* חצי כוס סוכר
* 200 גרם שוקולד מריר 70% קקאו
*2 כפות קקאו
קצפת וניל (חלבי):
*שמנת מתוקה
* כוס חלב
* שקית פודינג וניל

 

אופן ההכנה:

העוגה:

מנקים היטב את קערת המיקסר ומייבשים שלא ישארו ולו טיפת מים, או לחות, או שומן על הדפנות. אחרת הקצף לא יעלה. מכניסים 10 חלבונים ומקציפים. כשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים רבע כוס סוכר. מקציפים עד קבלת קצף רך אבל יציב (לא נשפך).
בניפרד מערבבים את שאר חומרי העוגה. מעבירים רבע מכמות הקצף לקערה השניה ומערבבים, כדי לאוורר את המירקם. מעבירים הכל לקערת המיקסר עם שאר הקצף ומערבבים בתנועות עטיפה, מהתחתית במרכז לדפנות, עד לקבלת תערובת אחידה.
אופים ב-180 מעלות  כ-40 דקות, עד שקיסם שנועצים במרכז יוצא יבש.

קרם שוקולד:
בסיר קטן מחממים את המים וממיסים בהם את הסוכר לחלוטין. בקערה מניחים את השוקולד (שבור לחתיכות, או מטבעות) והקקאו. שופכים את מי הסוכר על השוקולד וממיסים עד לקבלת מירקם חלק. כל התהליך נמשך פחות מחמש דקות. רצוי לשפוך את השוקולד על העוגה כשהיא חמה, לכן ניתן להכין אותו מייד בתום האפיה.

קרם וניל:

שופכים לקערת מיקסר את כל המרכיבים. מקציפים תחילה במהירות נמוכה ולאחר מכן מגבירים מהירות, עד לקבלת קצפת אחידה. מורחים על עוגה לאחר שהצטננה לטמפרטורת החדר.

IMG_3864-web

 

 

תגובה אחת הוסף תגובה

כתיבת תגובה