מים בטעמים – עשה זאת בעצמך

ב

אורה קורן בננה ספליט מים בטעמים

הבוקר בסופר ראיתי אדם מבוגר מעמיס קרטונים של מיץ לכאורה טבעי: תפוזים, אננס, תפוחים ומה לא. תהיתי אם הוא יודע, שהויטמינים שהיו בהם אולי פעם התנדפו מזמן, ושהטעם והריח מבוססים על חומרים שנרקחים במעבדות ולא מגיעים ישר מהעץ, ושלא פעם המיצים מלאים בסוכר שלא מוסיף לבריאות. 

אז מה נשאר לשתות? כשמים סתם לא ממש מפתים וכשרוצים לגוון את המים-לימון-נענע, ישנה חלופה מרעננת, בריאה ואפילו מרהיבה: מים בטעמים. לא מדובר במים מינרלים שנמכרים בבקבוקים, אלא במים בטעמים תוצרת בית, לפי מה שיש במקרר, בגינה, או על אדן החלון, של צמחי תבלין, פרחים ופירות.

את כל אלה ניתן "לכלוא" בקוביות קרח, וכשמגישים לשולחן כוסות, או קנקן מים עם הקוביות, נוצרת תמונה צבעונית מרהיבה.
אפשר להשתמש בעלי נענע, רוזמרין וטימין, בפרחי טימין ובזיליקום, בפירות יער ובכל מה שעולה על הדעת. שיטת ההכנה פשוטה: מניחים פיסות ענף של צמח תבלין המכילות כמה עלים בשקעים של תבנית קרח, ממלאים במים ומקפיאים. אם רוצים להקפיד שהעלים יהיו במרכז קוביית הקרח, ממלאים בשלב ראשון חצי מגובה השקעים ולאחר שהמים קופאים ממלאים את החצי הנוסף. עלים בדרך כלל צפים למעלה, פירות שוקעים.
כשממלאים כוס, או קנקן מים במים קרים ומוסיפים כמה קוביות קרח, הן יוצרות אפקט חגיגי במיוחד. כשהקרח נמס המים מקבלים את טעמם של עשבי התיבול.

אורה קורן בננה ספליט מים בטעמים
אורה קורן בננה ספליט מים בטעמים
אורה קורן בננה ספליט מים בטעמים
אורה קורן בננה ספליט מים בטעמים

15 תגובות הוסף תגובה

  1. דלית הגיב:

    מרהיב וכל כך פשוט ליישום. שילוב מנצח !

    1. Ora Coren הגיב:

      תודה, מרענן וכיפי גם!

  2. גל הגיב:

    ה-תגלית ה-מרעננת לקיץ 2012!!! מהמם וטעים!!!

    1. Ora Coren הגיב:

      תודה רבה.

  3. ptitim הגיב:

    איזה פוסט מרענן!
    אחלה צילומים

    1. Ora Coren הגיב:

      תודה. לי קורן אחראית לצילומים המרהיבים.

  4. אלי ליבנה הגיב:

    עוד רעיון גאון מבית בננה ספליט

    1. Ora Coren הגיב:

      תודה. אתה מוזמן לאמץ ולדווח כאן על תגובות (:

  5. עלומית הגיב:

    הצילומים פשוט מדהימים-לי- כל הכבוד, ואורה-אני רצה מייד לעשות פשוט גאוני.

  6. ayalaraz הגיב:

    תודה. הולכת לנסות.

    1. Ora Coren הגיב:

      תודה רבה. את מוזמנת לדווח על התוצאות.

  7. סיגי הגיב:

    איזה רעיון מקסים!!
    אני ארוץ לנסות את זה, הילדים לאחרונה הפסיקו לשתות מוגזים ועברו למים, מזל ששמתי מתקן מים ווירפול והם באים שותים ועכשיו נוכל להכין ביחד גם מים בטעמים בבית 🙂

    1. Ora Coren הגיב:

      סיגי יקרה, קחו בחשבון שישנם צמחי תבלין עם טעם יותר חזק (כמו רוזמרין) ויותר עדין. צריך לפי זה להחליט עמה שמים בכל כוס/קוביית קרח.לרויה!

  8. ariel הגיב:

    איזה רעיון גאוני ויפה. אני הולך לנסות אותו. המון תודה ששיתפת את כולנו ברעיון הייחודי והנפלא הזה

כתיבת תגובה