פאי לימון אפשר להכין על בסיס שמנת מתוקה, או קורנפלור. שני המתכונים מצויינים ואי אפשר היה להכריע ביניהם, לכן שני המתכונים יוצגו, לבחירתכם. ההבדל הוא רק במלית.
מצרכים לבסיס (תבנית עגולה 24 ס"מ):
225 גרם קמח רגיל
חצי כפית אבקת אפיה
2 כפות סוכר
150 גרםחמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1-2 כפות מים לפי הצורך
למלית קורנפלור:
6 כפות קורנפלור (50 גרם)
1.5 כוס וחצי מים
שלושה רבעים כוס מיץ לימון
קליפה מגורדת משלושה לימונים
שלושה רבעים כוס סוכר
60 גרם חמאה
3 חלמונים
למלית שמנת:
שלושה רבעים כוס מיץ לימון
קליפה מגורדת משלושה לימונים
350 מיליליטר שמנת להקצפה 38%
שלושה רבעים כוס סוכר
4 ביצים
לציפוי:
3-4 חלבונים (מה שנותר מהמלית)
שלושה רבעים כוס סוכר
אופן הכנה:
לבצק:
מכניסים למעבד מזון קמח, סוכר וחמאה. מערבבים לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה. הפירורים צריכים להתחיל להידבק כך שכשלוקחים מעט ומועכים ביד נוצר בצק. אם זה לא קורה, מוסיפים מים. לא לשים את הבצק במעבד כי התוצאה תהיה בצק קשה ולא די פריך.
משמנים קלות תבנית אפיה. מעבירים אליה את הבצק ומשטחים ידנית כולל דפנות, בעובי אחיד. מחוררים עם מזלג. מכניסים לפריזר ל-15 דקות או למקרר לחצי שעה לפחות.
אם משתמשים במלית קורנפלור, מעבירים אחרי הקירור לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.
אם משתמשים במלית שמנת, מדלגים על השלב של האפיה המוקדמת.
למלית:
מלית קורנפלור: ממיסים את הקורנפלור עם מעט מהמים. מכניסים לסיר את שאר המים, מיץ לימון וגרידת לימון. בוחשים ומוסיפים את הקורנפלור המומס תוך כדי בחישה למניעת גושים. הנוזל אמור להתעבות ברתיחה. אחרי 3 דקות רתיחה והסמכה קלה מסירים מהאש ומצננים מעט (חשוב שישאר נוזלי).
מקציפים בניפרד ביצים, סוכר וחמאה. מוסיפים בהדרגה את הנוזל החמים תוך כדי טריפה במטרפה.
יוצקים את המלית על הבצק החצי אפוי. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-15-20 דקות. מוציאים ומצננים.
למלית שמנת: מקציפים ביצים וסוכר, מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים להקציף כ-3 דקות לקבלת קציפה בהירה. יוצקים על הבצק שחיכה במקרר. מכניסים למדף נמוך יחסית בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.
ציפוי:
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. גם כאן יש שתי חלופות:
1. אפשר להזליף או למרוח את הקצף על העוגה המצוננת ולקרמל אותו עם מבער. החיסרון: הקצף מתכווץ עם הזמן.
2. מורחים או מזליפים את הקצף על העוגה ומחזירים לתנור לכ-10 דקות, עד שהקצף מזהיב.
תודה אורה,
תודה אורה. אני מכינה בגירסה מעט שונה – רק עם פודינג הלימון, ללא מלית השמנת .העוגה טעימה ואהובה. אנסה גם את הגירסה שלך.
תודה ובהצלחה.
האם יש גירסה להדפסה? אם לא, ממליצה להוסיף את היישום אם אפשרי.
תודה, זה לא אפשרי בשלב זה.
היי, למלית שמנת רשום להקציף ביצים… כולל החלמונים??? ביחד? להפריד?
מה?
ביצים – הכוונה להכל, חלמון וחלבון.
הפאי לימון הראשון שהכנתי בחיי… יצא מעולה!!! התענגתי מכל ביס!!!
איזה כיף לשמוע!
אפשר לצפות את הפאי בציפוי אחר בלי ביצים?
קצפת משמנת 38%, למשל.
היי אורה
אתמול הכנתי לראשונה את פאי הלימון. יצא טעים מאד, הבצק קצת טעון שיפור,ומעניין אותי לדעת איפה טעיתי.. הבלילה יצאה טיפה נוזלית אחרי שהוספתי את המיץ לימון. יכול להיות שזה הרטיב את הבצק ופגע בו? המלית יצאה מאד טעימה ולימונית וסה"כ קיבלתי מחמאות 🙂
איזו גרסה הכנת?
הי אורה, במלית הקורנפלור האם לדעתך אפשר להחליף את החמאה בשמן או שזה נחוץ ליציבות?
תודה רבה!
לא ניסיתי עם שמן. יכול להיות שהשמן "יפיל" את קצף הביצים והמירקם של כל הקרם ישתנה.
שלום
הכנתי את הפאי עם מלית הקורנפלור. במלית המסתי את הקורנפלור עם כמעט חצי כוס מים (יותר מדי?), הוספתי לסיר והמשכתי לפי ההוראות. הקצפתי במיקסר רק חלמונים לפי מה שצויין ברשימת המרכיבים (רק אחר כך ראיתי שבאחת התגובות רשמת להקציף ביצים שלמות). את הנוזל שבסיר הוספתי תוך כדי הקצפה איטית במיקסר. לצערי המלית לא נאפתה גם אחרי כשעה בתנור ונשארה נוזלית. מה עשיתי לא טוב?
המסת קורנפלור עם מים נוספים או מתוך הכוס וחצי?
וגם – מה זה אומר לא נאפתה? היתה נוזלית? גם אחרי קרור?
תודה על התגובה המהירה.
המסתי את הקורנפלור עם מים מתוך הכוס וחצי.
והמלית היתה נוזלית גם אחרי קירור.
אז זה לא קשור למים. אולי שמת פחות קורנפלור? כפיות במקום כפות?