עוגת פרג חגיגית

ב

IMG_8632-web

פתאום, לפני כמה ימים, מצאתי אותו. מתכון של אמא שלי לעוגת פרג, כתוב בכתב ילדותי על כרטיסיה קטנה. כתב היד שלי מימיי בתיכון.
אמא שלי ("סבתא יפה" האגדית) היתה אלופה בעוגות. אני זוכרת שבמשך שנים הקפידה להכין את העוגה הזו כל פעם כשגיסי יוסי, חובב עוגות פרג, היה מגיע לביקור מארה"ב. השבוע הוא שוב הגיע לביקור, עם אחותי האהובה, מירי. זה היה שילוב נסיבות שהוביל לתוצאה בלתי נמנעת: הכנת עוגת פרג.
עוגת הפרג הראשונה שהכנתי מעולם, שהתה בתנור 40 דקות ויצאה מעט יבשה יחסית למקור. המסקנה: לבדוק אותה אחרי 30-35 דקות, תלוי כמובן בתנור. פרט לכך היא היתה מדהימה, בטעם ובמראה.
להלן המתכון המקורי, למעט החלפת המרגרינה במקור בחמאה.
חשוב להשתמש בפרג שנטחן ביום הכנת העוגה. בחנויות מתמחות בתבלינים ניתן למצוא מטחנה גם לפרג. פרג שנמכר בשקיות סגורות במרכולים נוטה להיות מר, בדרך כלל.

IMG_8644-web

מצרכים (לתבנית 24 ס"מ):
150 גרם חמאה רכה
רבע כוס (60 מיליליטר) חלב
1 כוס ושתי כפות (235 גרם) סוכר
5 ביצים גדולות מופרדות לחלבונים וחלמונים
150 גרם פרג טחון
רבע כוס (60 מיליליטר) קוניאק
רבע כוס (35 גרם) קורנפלור
חצי כוס (70 גרם) קמח תופח
1 כף גרידת לימון, או תפוז
קורט מלח
לקרם:
150 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
150-200 מיליליטר שמנת מתוקה (יותר שמנת הופכת את הקרם ליותר רך)

IMG_8237-web

אופן ההכנה:
מקציפים חלבונים עם כוס סוכר. את הסוכר מוסיפים בהדרגה לאחר שהחלבונים מתחילים לתפוס נפח.
מערבבים את החמאה והחלמונים. מוסיפים את הסוכר שנותר, הנוזלים ושאר החומרים. מערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים בהדרגה ובתנועות קיפול את מקצפת החלבונים.
משמנים תבנית אפיה. אפשר לרפד בנייר אפיה לשחרור קל בסוף האפיה.
יוצקים את הבלילה, אופים בתנור שחומם מראש ל-175-180 מעלות 30-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

IMG_8245-web

ממיסים את השוקולד והשמנת. אפשר על בן מארי. אפשר גם לשבור את השוקולד לחתיכות קטנות ולהכניס לקערה, שתכיל בהמשך גם את השמנת. לחמם שמנת לסף רתיחה וליצוק אותה על השוקולד. להמתין כדקה ולהתחיל לערבב את השוקולד במרכז הקערה כד לקבלת קרם חלק. לאחר שהעוגה והקרם הצטננו מעט (הקרם צריך להיות במרקם מספיק גמיש כדי שניתן יהיה לצקת אותו על העוגה) יוצקים את השוקולד על העוגה.

IMG_8293-web

כתיבת תגובה