סלט שורשים קל ומקסים

ב

IMG_6311-web

סלט מיוחד ומרשים שמכינים בדקות. אפשר לשלב מה שאוהבים ומה שיש בבית שמתאים. לי היה סלק סגול וסלק כתום ששכבו שבועיים במקרר וחיכו לגאולה, וצירפתי להם קולרבי ועלי פטרוזיליה טריים. אפשר להוסיף ראש סלרי, או גבעול סלרי עלים חתוך לחצאי עיגולים דקים.
מנדולינה, או פוד פרוססור יכולים לעזור לחתוך את הירקות לגפרורים.
בחיתוך הסלק מומלץ לעבוד עם כפפות גומי או חד פעמיות, כי הסלק הסגול צובע את הידיים בצבע שקשה להסירו.

אם אהבתם את המתכון הזה, אני שמחה לעדכן אתכם שהוא ו-99 נוספים מחכים לכם ב-ספר 100 המתכונים של חגי ישראל – ספר המתכונים שלי, שיצא לאור בשיתוף עם סטימצקי ויהיה מתנה מושלמת שכיף לחזור אליה כל שישי וחג להכנת הארוחה המשפחתית האהובה 🙂

מה צריך?
1 סלק סגול
1 סלק כתום (אם לא מוצאים אפשר להחליף בגזר/ראש סלרי)
1 קולרבי
חופן עלי פטרוזיליה
כף שמן זית
כף סילאן
מיץ מלימון שלם
כפית חומץ בלסמי
חצי כפית שמן שומשום
מלח
פלפל

מה עושים?
חותכים את ירקות השורש לגפרורים ואת הפטרוזיליה קוצצים.
מערבבים את שאר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים על הירקות ומערבבים.

IMG_6276-web

כתיבת תגובה