פילה דג בציפוי אגוזים על מצע ירקות

ב

IMG_8399-copy

פילה של דג טרי (לברק/דניס/סיבס/לוקוס/מוסר) שמגדלים או שגדל באופן טבעי בים כבר מבטיח הצלחה. עם התוספות שלהלן ההצלחה עוד יותר גדולה. טעים, עסיסי, משביע ובריא.
המתכון מבוסס על הנחה, שפילה אחד (חצי דג) מספיק לאדם כמנה עיקרית בארוחה. תלוי כמובן בגודל הדג. אם מכינים כמה דגים בו זמנית, רצוי שיהיו בגודל אחיד, כדי שזמן ההכנה שלהם יהיה זהה.
בהשראת מתכון מהספר שבע ארוחות פיתוי שהעניק לי ב-2008 השף מאיר אדוני. תבורך.

מצרכים (לשתי מנות):
1 דג לבן טרי, מפורק לשני פילטים (לבקש בחנות לפלט)
4 עלי חסה יפים
2 עגבניות
2 בצלים קטנים-בינונים
מלח, פלפל
3 כפות שמן זית
לציפוי:
50 גרם אגוזי מלך טחונים דק (לא פירורים), או קצוצים ידנית דק
25 גרם פנקו (פירורי לחם יפאנים)
חצי כפית כמון
רבע-חצי כפית חמשת התבלינים (מי שלא אוהב את הטעמים האסיאתים יכול להחליף לפפריקה וכורכום, למשל)
מלח, פלפל
2 כפות שמן זית

IMG_8159-web

אופן ההכנה-
לציפוי – מערבבים את כל החומרים למעט השמן. מחממים מחבת על להבה נמוכה, יוצקים שמן זית ומיד מוסיפים את החומרים האחרים ומערבבים. השמן לא אמור להיות מאוד חם, כי הוא עלול לשרוף את התערובת. מחממים עד שהתערובת מקבלת צבע עמוק ומריחים היטב את הריח שמשתחרר מהתבלינים. להיזהר לא לשרוף, התערובת עדינה.
למנה – חותכים דק ביותר עגבניות ובצל. הם אמורים להיות מוכנים תוך 10 דקות בתנור.
בתבנית אפיה מניחים זה על גבי זה משטח חסה, פרוסות עגבניות ובצל. מתבלים במלח ופלפל ומזליפים מעל שמן זית.
מניחים את פילה הדג. מעליו מניחים בנדיבות את הציפוי ומהדקים.
מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-10 דקות, או 2-3 דקות יותר, אם הדג עבה.

IMG_8392web

אם אהבתם את המתכון הזה, אני שמחה לעדכן אתכם שהוא ו-99 נוספים מחכים לכם ב-ספר 100 המתכונים של חגי ישראל – ספר המתכונים שלי, שיצא לאור בשיתוף עם סטימצקי ויהיה מתנה מושלמת שכיף לחזור אליה כל שישי וחג להכנת הארוחה המשפחתית האהובה 🙂

כתיבת תגובה