גלידת מנגו ושוקולד

ב

IMG_8977-web

חמש דקות עבודה שמניבות קינוח משובח, מרענן ומתוק. גלידת יוגורט בטעם מנגו. את השלב הראשון חייבים להכין מראש – לחתוך פרי בשל לקוביות, להכניס לכלי ולהקפיא. לקראת ההגשה מוציאים מעבד מזון עם להב מתכת, מכניסים את הפרי הקפוא עם יוגורט ואבקת סוכר – ותוך שתי דקות מתקבלת גלידת יוגורט בטעמים.
אפשר להכין את הגלידה עם מנגו, או בננות, או אפרסק (מקולף), או בחורף עם תות שדה. אפשר להוסיף לאחר ההכנה אגוזים מסוכרים קצוצים, או סירופ שוקולד, או/ו קצפת.

מצרכים לגלידה (לשתי מנות):
1 מנגו בינוני מוכן לאכילה (מסוג מאיה, או שלי המתוקים, בצבעי כתום)
1 גביע יוגורט לבן חלבי או טבעוני
2 כפות אבקת סוכר (אם המנגו לא מתוק – להוסיף אבקת סוכר)

מצרכים לרוטב שוקולד:
25 גרם שוקולד 60% מוצקי קקאו
50 מיליליטר שמנת מתוקה/צמחית (פרווה) 38%
כפית דבש

אופן ההכנה:
לגלידה – מקלפים את המנגו, חותכים לקוביות ומקפיאים.
למעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את קוביות המנגו הקפואות, גביע יוגורט ואבקת סוכר. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה, כ-2 דקות.  לא לעבד יותר מידיי כדי שהגלידה שנוצרת לא תפשיר.
מעבירים לכלי הגשה, ממלאים ומשאירים מקום לרוטב שוקולד. בשלב זה אפשר להכניס את הגלידה לפריזר לכמה דקות עד להכנת רוטב השוקולד, אך לא להקפיא אותה לגמרי, כי המרקם שלה ישתנה לחלוטין.
לרוטב שוקולד – קוצצים את השוקולד ומכניסים לקערה. מחממים את השמנת אך נמנעים מלהגיע לרתיחה. יוצקים את השמנת לשוקולד. מחכים חצי דקה ומערבבים. מוסיפים את הדבש וממשיכים לערבב לקבלת מרקם חלק ומבריק. יוצקים מעל לגלידה ומגישים.

IMG_8959-web

2 תגובות הוסף תגובה

  1. ליאת הגיב:

    יווו הצלחה מסחררת אצלנו בבית :))

    1. Ora Coren הגיב:

      איזה יופי!

כתיבת תגובה