מרק אדום עם כדורוני בשר

ב

IMG_1666-web

מרק שהופך מנה משביעה, שיכולה להיות ארוחה בפני עצמה, או מנת ביניים, לפי כמות הבשר ותפוחי האדמה שמתוספים לקערה.
הבשר נטחן עם שומן כבש, שמעניק טעם מיוחד ועסיסיות. אפשר להשיג אותו בדרך כלל באיטליזים המקצועיים ולבקש לטחון יחד. היחס המועדף הוא 20% שומן כבש ביחס לבשר. מי שמתגורר באיזור גבעתיים-רמת גן, בכיכר נח אפשר למצוא את אטליז גבעתיים, שיש בו מבחר נאה של בשרים.
אזהרה לאוהבי הכוסברה – אל תתפתו לשים גבעולים במרק המתבשל. הם ישתלטו על הטעם כולו.

המצרכים:
400  גרם בשר טחון עם שומן כבש (לכ-35 כדורוני בשר)
5 תפוחי אדמה בינונים (כ-1 ק"ג)
כוס שעועית לבנה ממבושלת מוכנה לאכילה
חצי בקבוק מחית עגבניות קלה תוצרתMUTTY האיטלקית
חצי ליטר מרק עוף (אובעדיפות נמוכה מאבקת מרק קנור)
2-3 כוסות מים (לפי הסמיכות הרצויה)
מלח, פלפל
כמון, אבקת שום, קורט קינמון ואבקת פלפל חריף (שאטה) לבשר
רבע כוס פטרוזיליה, כוסברה ונענע לבשר
שליש כוס פנקו/ פירורי לחם
רבע כוס סודה לשתיה (מבקבוק, לא אבקה)
מעט עלי כוסברה

IMG_1617-web

אופן ההכנה:
קוצצים את העלים הירוקים ומערבבים עם הבשר והתבלינים.
משרים את פירורי הלחם בסודה ואחרי שתי דקות מוסיפים לבשר.
מערבבים לתערובת אחידה. יוצרים כדורונים קטנים, כאךה שאפשר להעלות על כף עם המרק.
מניחים על תבנית ניר אפיה ועליו מניחים את כדורוני הבשר. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לעשר דקות, עד שהם מקבלים מעטה ששומר עליהם שלא יתפרקו בבישול. הם עשויים להגיר שומן כבש, שייכנס אחר כך למרק.
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים.
מכניסים לסיר את המים, מחית העגבניות, המרק ומערבבים. מוסיפים את השעועית ותפוחי האדמה, הכדורונים עם כל השומן שניגר ומבשלים כחצי שעה, עד שתפוחי האדמה רכים. מוסיפים מלח ופלפל.
בהגשה מפזרים מעל כל צלחת כמה עלי כוסברה. מאוד מומלץ לא להסיף את הכוסברה לסיר המרק, כיוון שהיא תשתלט על הטעמים העדינים שלו ותשנה את האיזון ביניהם.

IMG_1629-web

תגובה אחת הוסף תגובה

  1. רעות הגיב:

    יואוווווו רואים חד משמעית שזה טעים!!

כתיבת תגובה