בראוניז ועוד שוקולד

ב

IMG_1981-web

כל אחד משבעת הטועמים האקראים אתמול, שנגס בבראוניז, המצופים בשלג אבקת הסוכר, פער זוג עיניים ואמר "ואו, זה מעולה".למי שרוצה להשקיע עוד מאמץ, מוצע כאן גם מתכון לאותם ריבועי שוקולד, אבל עם קרם שוקולד ופניני שוקולד – למכורים לשוקולד. ולכל הטוב הזה לא צריך אפילו לשלוף את המיקסר מהארון.
מי שלא התנסה בבן מארי – אין צורך להיבהל. נסו פעם אחת ותראו שזה ממש משחק ילדים. זו הדרך הטובה ביותר להמסת שוקולד, שיש לו נטיה להישרף. דרך נוספת היא במיקרו בפולסים קצרים, אבל שם אין לנו שליטה על התהליך כמו בבן מארי.
טיפ: מומלץ ביותר לחתוך את תבנית העוגה האפויה לריבועים, או קוביות, ולאחסן בכלי סגור במקרר. הבראוניז הללו טעימים הרבה יותר כשהם קרים.

 מצרכים:
3 ביצים
200 גרם שמן חמניות (או חצי מהכמות שמן זית)
200 גרם שוקולד
75 גם גרם (חצי כוס) קמח
200 גרם (כוס פחות כף) סוכר
50 מיליליטר (רבע כוס) חלב סויה/חלב/שמנת מתוקה
קורט מלח
כפית קפה
כפית תמצית וניל
מעל –
אבקת סוכר, או
ציפוי שוקולד:  100 גרם שוקולד קצוץ; 100 גרם חלב סויה/שמנת מתוקה; פניני שוקולד (להשיג בחנויות מתמחות בקונדיטוריה).

IMG_1837-web

אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד, קפה וחלב סויה /שמנת על בן מארי
מה זה בן מארי? מניחים קלחת (סיר קטן, רצוי עמוק (קלחת) עם מעט מים על האש. מעליה מניחים קערה עם החלב, הקפה והשוקולד. האדים של המים מחממים את הקערה וממיסים את השוקולד. חשוב שהמים הרותחים לא יגעו בתחתית הקערה, כי הם יכולים לשרוף את השוקולד.
טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים קורט מלח, וניל, שמן וסוכר. מערבבים היטב. מוסיפימ את השוקולד המומס ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט (ערבוב ממושך הופך את העוגה לפחות רכה) עד ליצירת תערובת אחידה.
מכניסים לתנור שחומם ל-175 מעלות לכ-25 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים ומפזרים אבקת סוכר. או:
ממיסים שוקולד וחלב/שמנת על בן מארי, מערבבים היטב ויוצקים על העוגה החמה. מעל מפזרים פניני שוקולד.

IMG_1943-web

IMG_1823-web

ה

 

כתיבת תגובה