מרק מינסטרונה – הגירסה שלי, גם לטבעונים

ב

IMG_3334-web

קלאסיקה איטלקית עם טאץ' אישי שלי. המינסטרונה הוא למעשה מרק ירקות עם פסטה. כאן הוא מובא בגירסה הצמחונית, ללא ציר עוף. ניתן לשלב כמעט כל ירק שיש בבית. פלפלים אדומים וירוקים מעניקים לו תוספת טובה של טעם.
במקום פסטה רגילה השתמשתי בפטוצ'יני מכוסמין מלא. היתרון: פסטה רגילה סופחת את נוזלי המרק ללא סוף עד שהיא מתרככת מאוד ומתפוררת, כמעט נמסה, ומשאירה בסיר אחרי יומיים נזיד ירקות במקום מרק. לעומתה, פסטה מכוסמין מלא נשארת כמעט בצורתה המקורית ומותירה הרבה נוזלים במרק גם אחרי שבוע. אם מכינים כמות גדולה לכל השבוע, זו הבחירה הנכונה.

מצרכים:
4 גזרים
4 זוקיני
סלסלת פטריות שמפניון
חצי ראש כרוב
חצי פלפל חריף ירוק
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק בהיר
חציל צר, קל ומבריק
חצי חבילת אטריות כוסמין אורגניות (או אחרות)
2 ליטר מים
3 כפות רוטב סויה
ראש סלרי פרוס
מלח, פלפל
שמן זית

אופן ההכנה:
חותכים לקוביות את הגזר, הזוקיני, הפלפל הירוק והאדום והפטריות. פורסים לרצועות דקות את הכרוב. מקלפים את החציל, פורסים לפרוסות עבות, ואת אלה שבלי הגרעינים (בחלק העליון הצר) חותכים לקוביות.
מחממים שמן זית בסיר בו יתבשל המרק. מכניסים יחד את הירקות החתוכים (ללא הפלפל החריף)ומקפיצים.
מוסיפים מים, סויה, סלרי וכ-5 טבעות פלפל ירוק חריף.
טועמים, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
בסיר נפרד מבשלים את האטריות מעט פחות מזמן הבישול המומלץ (אני בישלתי ארבע דקות במקום שש). את הפסטה המבושלת כמעט לגמרי מעבירים לסיר עם המרק להמשך בישול.

IMG_3324-web

כתיבת תגובה