הלביבות הלוהטות של רוזריו

ב

IMG_5107-web

את רוזריו הכרתי במהלך ביקור בלוס אנג'לס. מרכיב מרכזי בבישול שלה הוא פלפל החלפיניו החריף. אם שכחה לקנות אותו – תמתין עם תערובת הלביבות, או כל מתכון אחר, עד שתביא אותו באופן מיוחד. לא מדובר במרכיב גדול בכמות, אלא בכזה שהיא מייחסת חשיבות גדולה לטעמו. אפשר להשתמש בפלפל החריף הירוק המאורך.
הלביבות מלאות טעמים, הסלסה שבאה איתן פיקנטית. הכנו מגש גדול עם הלביבות, כתבנו מעל "צמחוני", אבל הן נחטפו על ידי כולם.

IMG_5037-web

 

מצרכים:
2-3 יחידות גדולות של קייל/אריזות תרד/כרוב סיני/חסה עבה
2 יחידות גדולות של שורש פטרוזיליה, או פרסניפ (גזר לבן בטעם צנון)
5 גזרים גדולים
1-2 בצל יבש בינוני
ראש שום
1-2 חלפיניו/פלפל ירוק חריף (צ'ילי), לפי דרגת הפיקנטיות שאוהבים
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
3-4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם/קמח/פירורי סויה יבשים
מלח, פלפל
שמן זית

IMG_5023-web

אופן ההכנה:
קוצצים דק ושומרים בכלים נפרדים את הבצל, הפלפל החריף והשום, מגררים את הגזר ושורש הפטרוזיליה, פורסים גס את הכרוב/חסה. קוצצים כוסברה ופטרוזיליה.
מחממים שמן זית במחבת עמוקה. מכניסים את הכרוב/חסה ומרככים. אם יש נוזלים במחבת, ממשיכים עד שהם מתאדים. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.
מוסיפים את הבצל, השום, והחלפיניו הקצוצים, את הגזר ושורש הפטרוזיליה המגוררים ואת עלי הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים ומערבבים.
מערבבים את הביצים ויוצקים לתערובת. מוסיפים קמח/פירורי לחם. צריכה להתקבל תערובת שניתן להכין ממנה קציצות עבות ויציבות יחסית, אך עדין רכות. אפשר להכים לביבה אחת, לטגן ולהחליט אם יש צורך להוסיף ביצה לריכוך, או קמח למיצוק.
נוטלים כף גדולה מהתערובת מכדררים לכדור בין כפות הידיים ומשטחים. אם הלביבות נדבקות לידיים. מרטיבים את כפות הידיים במעט מים. מטגנים בשמן חם להשחמה.
ניתן להגיש כך, או עם סלסה.

המלצה לסלסה: קוצצים לקוביות קטנות בצל יבש, עגבניות וחלפיניו/פלפל חריף ירוק. מטגנים קלות בשמן זית לריכוך. מוסיפים  רסק/רוטב עגבניות ומעט מים לפי הצורך. מערבבים ומסירים מהאש. מוסיפים עלי כוסברה קצוצים. מתבלים במלח ופלפל. הסלסה אמורה להיות פיקנטית. לסלסה חריפה במיוחד ניתן להוסיף אבקת פלפל חריף (קאין, או אחר).

IMG_5045-web

כ

תגובה אחת הוסף תגובה

  1. עינבלית הגיב:

    נראה מצויין. תודה על המתכון!

כתיבת תגובה