עוגת מוס קפה מהירה -אפילו כשרה לפסח

ב

IMG_8265.jpg-web

העוגה המדהימה הזו כל כך טעימה, שקשה להאמין, שהיא מתאימה גם לרגישים לגלוטן ולדברי חלב. במקור היא ללא גלוטן ולכן היא גם כשרה לפסח. את מוצרי החלב אפשר להמיר מבלי לפגוע בטעם, או במרקם. כך, את השמנת אפשר בקלות להמיר בשמנת צמחית (יש לקחת בחשבון שהיא יותר מתוקה) ואת החלב בחלב סויה. הקפה חייב להיות נמס. אם הקפה שלכם מגורען, רצוי מאוד לכתוש אותו לאבקה, אחרת המוס לא יהיה אחיד.
את המתכון קיבלתי מחברתי רחלי, בשלנית נפלאה.

ויש גם טיפ חשוב. בדרך כלל, עוגת טורט (לייקח) צונחת בתום האפיה בצורה לא סימטרית, כך שהאמצע שוקע יותר מהדפנות. כדי להימנע מזה, לוקחים אותה כשהיא עדיין חמה ובתבנית (בהנחה שזו תבנית מתכת לא שבירה) כחצי דקה אחרי שיצאה מהתנור ושומטים אותה לריצפה. כן, מחזיקים אותה ישרה, בגובה המתניים, ושומטים לריצפה. אני עושה את זה פעמיים, ליתר ביטחון. כך יוצא ממנה האויר החם בבת אחת, וכשהיא  תקררת היא תישאר ישרה.את הטיפ הזה קיבלתי מאתי, גיסתה של רחלי.

מצרכים:
לבסיס –
5 ביצים מופרדות לחלמון וחלבון
4 כפות סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג שוקולד
למוס –
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה 38% (קופסה קטנה, אפשר להחליף בצמחית)
1 כוס חלב (אפשר להחליף בחלב סויה, או שקדים
2-2.5 כפות קפה נמס (לפי הטעם האישי)
2-2.5 כפות סוכר (להוריד 1 כף אם משתמשים בשמנת צמחית)
לציפוי –
שוקולד מריר, מגורר

אופן ההכנה:
לבסיס –
מקציפים חלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
טורפים את החלמונים ומוסיפים בזרזוף לחלבונים תוך המשך הקצפה.
מנפים את פודינג השוקולד ומקפלים בתנועות סיבוביות לתוך הקצף.
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-20 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
למוס –
מכניסים את כל החומרים לקערה ומקציפים.
אם הקפה מגורען ולא אבקתי, כותשים אותו עם הסוכר לאבקה. הסוכר עוזר לכתוש אותו ובנוסף, גרגרי הסוכר נטחנים וקל יותר למוס לעלות.
מורחים את המוס מעל העוגה שהתקררה לטמפרטורת החדר.
מגררים מעל שוקולד מריר, כמה שאוהבים.

IMG_6195-web

IMG_8357.jpg-web

כתיבת תגובה