נשיקות מתוקות, או פבלובה אישית

ב

"הקינוח הזה עם הקצפת מקולקל, אל תתקרבו אליו, תאכלו מהעוגות", אמר א', ומשך אליו את צלחת הנשיקות המצויירת, בסוף ארוחת חברים בשבת. הקינוח המרהיב קל להכנה. כך תפנקו את יקיריכם בבית, ותתוגמלו בגירגורי הנאה וליקוקי אצבעות.
את המנה מכינים מראש ומרכיבים ממש לפני ההגשה. אחרת בסיס המרנג יתרטב ויאבד את פריכותו.

איך מכינים (כמויות מדוייקות מתחת לוידאו)?

 

מצרכים (25-30 יחידות):
לנשיקות-
3 חלבונים
100 גרם (חצי כוס) סוכר
כפית חומץ תפוחים (או אחר)
לקרם-
1 חבילת פודינג וניל (80 גרם)
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה 38% (250 מיליליטר)
לשוקולד-
50 גרם שוקולד 60% או 70% מוצקי קקאו
60 מיליליטר שמנת
2 כפות ליקר שרי, או קפה, או אייריש קרים (לא חובה)

פירות חתוכים מושרים במיץ לימון (למנוע שינוי צבע)

אופן ההכנה
לבסיס הנשיקות – מקציפים חלבונים. כשהקצף מתרומם מוסיפים בהדרגה סוכר. כשהקצף רך ויציב (כשמרימים את המקצף נוצר שפיץ קצף) מוסיפים לחצי דקה אחרונה של הקצפה חומץ.
מניחים נייר אפיה על תבנית, מזליפים פסים מאורכים בגודל שמתאים לאחוז ביד ולאכול. הם מתרחבים מעט באפיה. אפשר להניח עם כף צורה אליפסית במקום הזלפה. מכניסים לתנור שחומם ל-120 מעלות לשעתיים. מכבים תנור ומשאירים לצינון. מוציאים ומייד כשהם מתקשים מכניסים לכלי אטום. אפשר לשמור בחוץ, במקרר או במקפיא עד לשימוש.
לכתר הפבלובה בצילום העליון – משתמשים בכמות כפולה של חלבונים (שישה). מזלפים שני עיגולים בקוטר שבוחרים, בשתי תבניות, ומכניסים יחד לתנור. מחליפים את המקומות ביניהן (התבנית העליונה יורדת למטה והתחתונה עולה קומה) אחרי כשעה של אפיה. את הקרם אפשר " לצבוע" עם מעט מיץ אוכמניות. מתקבל צבע סגול-לילך. מזלפים את הקרם מעל השכבה התחתונה ובחלל של הכתר.
לקצפת – מכניסים לקערת מערבל חלב ושמנת. מפזרים מעל את אבקת הפודינג ומקציפים לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר עד להגדה.
לשוקולד – מחממים שמנת לסף רתיחה. מכניסים שוקולד לתלוחית. יוצרים מעל את השמנת. משהים חצי דקה ומערבבים. כשמתקבל קרם שוקולד אחיד מוסיפים ליקר ומערבבים.

חותכים פירות לקוביות קטנות, מערבבים עם מיץ מלימון שלם ומאחסנים בכלי סגור במקרר עד להגשה.

הרכבה – ממש לפני ההגשה: מניחים את המרנג, מזליפים מעליו את הקרם (אפשר להניח עם שתי כפות במקום). מפזרים מעל פירות ונועצים חלק מהם בקצפת, להבטיח שבכל מנה יהיו פירות.
השוקולד אמור להיות נוזלי. אם התקשה עד ההגשה, מרככים בפולסים קצקים במיקרו _5-10 שניות). מכניסים לשקית גוזרים באחד הקצוות שלה פתח קטן ומזליפים פסים על כל הנשיקות ברצף. לחלופין אפשר להעביר לבקבוק זילוף.

img_9102-jpg-web

 

תגובה אחת הוסף תגובה

  1. מויש הגיב:

    מי זה א' מי?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s