עוגת שוקולד תמרים (בראוניז)

ב

 

בנסיונות שבדרך לפתח מתכון חלומות לסטיקי פודינג על בסיס תמר מג'הול, הכנתי עוגת תמרים קלה ביותר. סוג של בראוניז דחוסים ולחים מעט. התוצאה ממכרת.

את המימרח בגביע ניתן להחליף באותה כמות תמר מג'הול, ולבשל ללא הגלעין עם כחצי כוס מים, לריכוך ולקבלת מרקם של ריבה ללא גושים. יתכן שיהיה צורך להוסיף 1-2 כפות סוכר אם משתמשים בתמרים שהמתיקות שלהם משתנה  (במימרחים יש תוספת סוכר), לכן מומלץ לטעום מהתערובת שמקבלים.

אם אהבתם את המתכון הזה, אני שמחה לעדכן אתכם שהוא ו-99 נוספים מחכים לכם ב-ספר 100 המתכונים של חגי ישראל – ספר המתכונים שלי, שיצא לאור בשיתוף עם סטימצקי ויהיה מתנה מושלמת שכיף לחזור אליה כל שישי וחג להכנת הארוחה המשפחתית האהובה 🙂

מה צריך (לתבנית 15X25 ס"מ)?
300 גרם מימרח תמרים (בגביע פלסטיק, תוצרת הארץ')
2 ביצים גדולות 
100 מ"ל (חצי כוס) שמן צמחי
100 מ"ל (חצי כוס) חלב, או משקה שקדים/אורז
140 גרם (כוס) קמח 
5 גרם (1 כפית) אבקת אפיה
25 גרם (2.5 כפות) קקאו
שמן לשימון נייר האפיה שבתבנית

לקרם:
100 גרם שוקולד 70%
250 גרם שמנת מתוקה צמחית (או רגילה)

מה עושים?
מערבבים את כל החומרים הרטובים. מערבבים את כל החומרים היבשים. מצרפים את היבשים לרטובים ומערבבים ליצירת תערובת אחידה.
מכניסים לתנור שחומם ל-175 מעלות ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים.

לקרם:
מכניסים לקערה שוקולד ושמנת, מחממים במיקרו בפולסים של 30 שניות ומערבבים עד להמסת השוקולד.
יוצקים מעל עוגה לא חמה, מכסים ומכניסים למקרר להתייצבות הקרם.

חלופה עם 50 גרם שקדים טחונים ו-120 גרם קמח (במקום כל הקמח שבמקור):

3 תגובות הוסף תגובה

  1. עזי המר הגיב:

    מה כמות שמן זית ?: 50 מיליליטר הם רבע כוס חצי כוס נפחה כ100 מיליליטר.

    1. Ora Coren הגיב:

      רבע כוס

כתיבת תגובה