בראוניז תמרים

ב

IMG_5294.jpg-web.jpg

בנסיונות שבדרך לפתח מתכון חלומות לסטיקי פודינג (בקרוב) על בסיס תמר מג'הול, הכנתי עוגת תמרים קלה ביותר. סוג של בראוניז לחים וקלילים, עם חתיכות שקדים שלא נטחנו עד הסוף, ללא סוכר ועם שמן זית במקום חמאה.  התוצאה ממכרת.

את המימרח בגביע ניתן להחליף באותה כמות תמר מג'הול, ולבשל ללא הגלעין עם כחצי כוס מים, לריכוך ולקבלת מרקם של ריבה.

מה צריך (לתבנית 15X20 ס"מ)?
300 גרם מימרח תמרים (בגביע פלסטיק שכתוב עליו "ירדן")
2 ביצים גדולות
50 מיליליטר (רבע כוס) שמן זית
50 מיליליטר שמן צמחי
100 מיליליטר (חצי כוס) חלב, או משקה שקדים/אורז
80 גרם (כוס) שקדים טחונים
50 גרם (חצי כוס) קמח (אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן)
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפות קקאו
שמן לשימון נייר האפיה שבתבנית

מה עושים?
מערבבים את כל החומרים הרטובים. מערבבים את כל החומרים היבשים. מצרפים את היבשים לרטובים ומערבבים ליצירת תערובת אחידה.
מכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות ואופים בערך 45-60 דקות עד להשחמה או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים ומכניסים למקרר. אפשר להכין יומיים מראש.

 

 

2 תגובות הוסף תגובה

  1. עזי המר הגיב:

    מה כמות שמן זית ?: 50 מיליליטר הם רבע כוס חצי כוס נפחה כ100 מיליליטר.

    1. Ora Coren הגיב:

      רבע כוס

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s