פרנץ' טוסט אפוי בנוסח קאיוקון (או מה עושים עם החלה שנשארה?)

ב

IMG_5836.jpg-web

על כביש מספר 1 במערב קליפורניה, בעיירה זעירה בשם קאיוקון, במקום שהכי לא ציפינו לה, קיבלנו את ארוחת הבוקר המסוגננת והמשובחת הזו, שנקראת בפשטות פרנץ' טוסט. המנה היתה טעימה להפליא והזכירה עוגת תפוחים יותר מלחם מטוגן.  ברוח אותה מנה הכנתי את החלה האפויה שלי, עם תפוחי עץ בקינמון.
האיזור מפורסם בעיקר בגלל פילוני הים שממלאים את חופיו ובשקיעות מרהיבות.

מה צריך (למנה זוגית)?

4 פרוסות חלה, עדיף ללא הקרום התחתון

1 תפוח עץ

2 ביצים

100 מיליליטר (חצי כוס שמנת מתוקה – אפשר גם 9%

100 מיליליטר חלב

קורט מלח

קורט קינמון

חצי כפית תמצית וניל

10 גרם חמאה

50 גרם (רבע כוס) שקדים פרוסים או חתוכים כגפרורים

20 גרם (2 כפות) קוואקר

1-2 כפות סוכר חום (או רגיל)

מעט שמן לשימון תבנית

לתוספות – יוגורט ותות שדה 

מה עושים?

בקיצור – מקפיצים תפוחי עץ עם חמאה, סוכר וקינמון. טובלים חלה בבלילה, מכניסים הכל לתבנית, מפזרים מעל שקדים וקואקר ואופים.

בהרחבה – מקלפים תפוחי עץ, חותכים לקוביות ומכניסים למחבת עם חמאה מומסת. מערבבים לריכוך חלקי ומוסיפים כף סוכר וקינמון.

משמנים קלות תבנית.

מכניסים לקערה ביצים, שמנת, חלב ומלח וטורפים. טובלים היטב כל פרוסה בבלילה לספיגה מלאה ומעבירים לתבנית. מעל השכבה הראשונה מפזרים את תפוחי העץ המתובלים. טובלים את שאר החלה בבלילה ומניחים מעל. את הבלילה הנותרת יוצקים מעל באופן שווה.

מפזרים שקדים וקוואקר.

מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-175 מעלות ל-45 דקות. מסירים את נייר הכסף ומשאירים בתנור להשחמה לעוד כ-15 דקות. אם לאחריהן לא כל הנוזלים נספגו בחלה, משאירים בתנור מכובה. רצוי לוודא שהשקדים לא נשרפים. אם הם משחימים מחזירים את נייר הכסף.

IMG_5744.JPG-web

 

שקיעה ופילוני ים באיזור קאיוקון:

IMG_4700-web

IMG_4902-web

 

 

כתיבת תגובה