עוגת שיש זברה

ב

 

הדלקתי את תנור האפיה וניגשתי להכין את העוגה. כשהבלילה היתה מוכנה, התנור עדיין לא הגיע לטמפרטורה הנדרשת, 180 מעלות.זה בדיוק היה הזמן שנדרש כדי להפוך עוגת שיש רגילה לעוגת זברה (או טיגריס).
את הטכניקה ראיתי בערוץ האוכל, בתכנית של לורין פסקל. היא מצריכה מעט סבלנות, וככל שיש יותר ממנה, הפסים של הזברה יוצאים יותר מדוייקים.
מי שמעדיף מראה יותר מופשט, או טעם יותר מרוכז ונפרד של השוקולד והוניל, יכול לנקוט בשיטה המוכרת של השיש: יוצקים לתבנית את הבלילה הבהירה, מעליה את הבלילה הכהה ועם מזלג, או סכין, מערבבים בעדינות את השוקולד לתוך הוניל.
העוגה יצאה יותר לחה כשהכנתי אותה ידנית, לא במיקסר.

מצרכים (לתבנית 24 ס"מ):
3 ביצים גדולות
200 מ"ל (כוס) שמן צמחים, חמניות
210 גרם (כוס )  סוכר
350 גרם (2.5 כוסות) קמח
10 גרם (שקית) אבקת אפיה
גביע יוגורט 3%
100 מיליליטר (חצי כוס) חלב
כפית תמצית וניל
2 כפות קקאו

IMG_8979-web

כך נראה התהליך בשלבים הראשונים.
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים הרטובים. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה ומערבבים עד שאין גושים.
מחלקים את התערובת לשניים (בערך).  לכלי אחד מוסיפים 2 כפות קקאו ומערבבים. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה, משמנים קלות.
לעוגת זברה: יוצקים בערך חצי מצקת (של מרק) מהבלילה למרכז התבנית. במרכז העיגול שנוצר יוצקים כמות דומה של הבלילה השוקולדית (להשתמש במצקת נפרדת). ממשיכים באותו אופן, יוצקים חצי מצקת בלילה בהירה למרכז עיגול השוקולד, וכך הלאה. בצילום רואים את תחילת התהליך. אפשר להגיע לכ-15 עיגולים בתוך עיגולים.
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שנועצים במרכז העוגה יוצא יבש.

 

IMG_8999-web

IMG_9023-web

עוגת שיש בעיצוב חפשי:

IMG_7782-web

IMG_7848-web

 

6 תגובות הוסף תגובה

  1. גל הגיב:

    מיכל יוגורט של 150 או 200 מ״ל?

    1. Ora Coren הגיב:

      לגל – 200 מ"ל.

  2. ליאור הגיב:

    צילומים נהדרים ומתכון פשוט וטעים להפליא.

    1. Ora Coren הגיב:

      תודה רבה.

  3. דניאל הגיב:

    היי איך אפשר להפוך אותה לפרווה?
    במקום יוגורט?
    במקום חלב?

    1. Ora Coren הגיב:

      במקום החלב אפשר להשתמש במשקה אורז, או סויה, או שיבולת שועל וכו'. במקום היוגורט – אולי אפשר לנסות שמנת צמחית, אני לא ניסיתי.

כתיבת תגובה